Glas Javnosti

Napravite najmekše knedle za supu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Nema ničeg ukusnijeg od tople domaće supe sa knedlama koja uvek prija.

Ali knedle ne uspevaju uvek i svima, pa se često dogodi da budu previše mekane, ili pak pretvrde i neukusne.


Naučite kako se prave najsavršenije knedle za supu.

Sastojci:

50 g kukuruznog brašna

40 g griza

100 ml jogurta

1/4 kašičice soli

prstohvat šećera

1 kašičica seckanog peršuna

1 jaje

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst sneg.


Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruzno brašno, seckani peršun i maslinovo ulje.

Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR