Glas Javnosti

Najmekše kiflice koje možete napraviti: Ovaj trik će vam pomoći

Hrana
Autor: Glas javnosti

Caka koju koriste pekari da bi testo danima ostalo mekano i sveže

Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.

Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.


Glas javnosti/K03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR