Glas Javnosti

NAJBOLJI PILEĆI MEDALJONI: Spolja hrskavi, a iznutra mekani

Hrana
Autor: Glas javnosti / Telegraf

Kada dodate pomfrit i umak, dobićete savršen brzi ručak

Meso koje domaćice sa naših prostora najčešće spremaju je sigurno piletina. To je zato što je ukusna, brza za pripremu, a i većina je voli.

Ukoliko vam je potreban nov način za spremanje piletine, na pravom ste mestu.

Za vas smo pripremili recept za pileće medaljone koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1 kašičica soli
  • 3 jajeta
  • 200 g prezli
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • ulje za prženje

Priprema:

Meso iseckajte na veće kocke.

U većoj činiji prvo umutite jaja, pa dodajte prezle, brašno i začine.

Sve fino sjedinite.

Zatim dodajte piletinu i sve pomešajte zajedno i ostavite u frižideru sat vremena.

Zagrejte veću količinu ulja, pa kašikom vadite komade mesa i spuštajte u ulje.

Pržite ih s obe strane sve ukupno oko pet minuta.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR