Priprema:
U velikom tiganju ili širokom loncu, zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte pileće batake i propržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte iseckani luk luk. Dinstajte ih dok ne postane staklast, pa dodajte beli i dinstjte još kratko. Dodajte crvenu i žutu papriku, šargarepu i ljutu papričicu (ako koristite). Dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte iseckan paradajz, sušeni origano, suvi peršun, mlevenu ljutu papriku, so i biber. Promešajte i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pirinač u tiganj i promešajte ga sa povrćem i začinima kako bi se dobro sjedinilo.
Vratite pileće batake u tiganj, tako šrto ćete ih rasporediti po povrću i pirinču. Prelite sve pilećim bujonom (ili vodom), da tečnost prekrije sastojke. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte tiganj poklopcem. Neka se đuveč krčka oko 20-25 minuta, ili dok pirinač ne upije tečnost i postane mekan. Pom potrebi dodajte so, biber i ostale začine.
Glas javnosti/M01S