Sastojci za lenju pitu:
Fil:
Priprema lenje pite:
U šerpu sipajte malo ulja i izdinstajte narendane jabuke i dodajte šećera po želji, vanilin šećer i cimet. Ukoliko je ova smesa retka dodajte dve do tri kašike griza da bi dobili gustinu fila. Odložite sa strane.
U činiju za mikser stavite jaja i šećer. Mutite ih doke se ne dobije penasta smesa.
Zatim, u istu činiju dodajte ulje i jogurt i ponovo sve sjediniti.
Dodajte brašno sa praškom za peciv0 i miksajte dok se ne dobije mekano testo.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh stavite polovinu testa i pecite ga 10 minuta, dok korica malo ne potamni.
Izvadite pleh, a zatim rasporedite fil i prekrijte drugom polovinom testa.
Pleh vratite u toplu rernu i pecite oko 40 minuta. Čačkalicom proverite da je kolač dobro pečen. To ćete uraditi tako što ćete po sredini kolača ubosti čačkalicu, a kada je izvučete ona mora biti suva. Ukoliko se za nju zalepilo testo, kolač nije gotov.
Pospite šećer u prahu preko kolača i uživajte.
Glas javnosti T02S