Glas Javnosti

KOLAČI KAO KOD BAKE A MOGU I ZA POST: Posno medeno srce

Hrana
Autor: Glas javnosti

Preukusan kolač koji vas vraća pravo u detinjstvo.

Medeno srce je jedan od kolača koji domaćice u Srbiji najčešće pripremaju. Pored toga što je veoma ukusan, ovaj kolač se brzo sprema i veoma je izdašan, a mogu bez greške da ga naprave i oni koji se ne mogu pohvaliti kulinarskim veštinama.

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • šolja brašna od 200 g
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 g čokolade posne
  • 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa


  • Priprema:

    U činiju sipati vodu, dodati ulje, 2-3 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti. 

    Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta da se malo zapeče. Zatim 100 g čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom. 

    Izvaditi kolač, pa ga preliti sa čokoladom i džemom, pa sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 minuta.

    Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.


    Glas javnosti/ U01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR