Medeno srce je jedan od kolača koji domaćice u Srbiji najčešće pripremaju. Pored toga što je veoma ukusan, ovaj kolač se brzo sprema i veoma je izdašan, a mogu bez greške da ga naprave i oni koji se ne mogu pohvaliti kulinarskim veštinama.
U činiju sipati vodu, dodati ulje, 2-3 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.
Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta da se malo zapeče. Zatim 100 g čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom.
Izvaditi kolač, pa ga preliti sa čokoladom i džemom, pa sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 minuta.
Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.
Glas javnosti/ U01S