Glas Javnosti

Jaja možete kuvati i na PARI i ljuska sklizne kao od šale (VIDEO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kuvana jaja su neizostavni deo svačijeg menija, a naročito uskršnjeg, mada je gotovo uvek teško oguliti ljusku.

Sada postoji lakši način da ih pripremite, a caka je u - pari.
Jedna korisnica Tik Toka, Ketlin Ešmor, poznata i kao @Katcancookm, podelila je sa svojim pratiocima caku kako da kuvaju jaja na pari, umesto da ih potapaju i kuvaju u vodi.


Ketlin kaže da zbog ove cake već 10 godina ne kuva jaja na standardni način. Umesto toga, ona stavlja svoja jaja u cediljku iznad vode, koja se nalazi u pokrivenoj posudi za kuvanje na ringli. (Zamislite to kao topljenje čokolade na pari).


Zatim ostavlja jaja na toj toploti 12-14 minuta, zbog čega, kaže, ljuska sklizne kao od šale! Ako više volite rovita umesto tvrdo kuvanih jaja, možete eksperimentisati sa vremenom i ostavite ih kraće da se kuvaju na pari, piše Blic.

Genijalno, zar ne?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR