U šerpu poređajte krupno isečenu piletinu, zatim dodajte seckanu šargarepu, krompir i celer. Posolite i pobiberite, pa pospite timijanom. Prelije pilećim bujonom (3 kocke supe rastvorite u 1,2 vrele vode). Kuvajte nekih 15 minuta. Zatim u drugoj većoj šerpi istopite puter, pa propržite sitno seckan crni luk. Zatim dodajte brašno, promešajte, a onda sipajte bujon iz one šerpe sa mesom i povrćem. Sipajte veći deo bujona i sve vreme mešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa i dok se malo ne zgusne, pa dodajte sve sastojke iz prethodne šerpe (povrće, meso i preostali bujon). Krčakajte dok pravite knedle. U posudi pomešajte brašno, rendani čedar sir i peršun, pa sjedinite. Sipajte istopljeni puter i mleko i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Zatim isključite gulaš, pa kašikom vadite knedle i ređajte na vrh gulaša. Pecite pileći gulaš sa knedlama u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Gulaš sa knedlama je gotov, a ostavite 5 minuta da odmori pre nego što servirate.
Glas javnosti/M01S