Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK : Brzo spremanje sa namirnicama iz vaše kuhinje, OVAJ recept svi vole!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Prvi put je zabeležen recept za ovo jelo u italijanskom kuvaru i to u 14. veku. Kasnije je svaka zemlja isprobavala kako da makarone sa sirom napravi još ukusnijim, pa tako kad je Tomas Džeferson otišao u Francusku kao diplomata, probao je francuski recept za ovo jelo.

  • Sastojci: 
  • 225 g makarona 
  • 10 oz iseckanog oštrog sira čedar (295 g), podeljeno
  • 115 g čedar sira 
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika neslanog putera
  • 1 kašičica senfa u prahu
    1/2 kašičice tucane paprike 
  • 360 ml mleka 
  • 360 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 jaje
  • 200 g mocarela sira 
  • 55 g parmezana 


Priprema:

Skuvajte makarone, a onda ih procedite. U posudi pomešajte rendanu mocarelu, čerad i parmezna. Pospite skrobom i lepo sjedinite. U tiganju istopite puter, pa dodajte senf i tucanu papriku. Promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Kuvajte dok ne krene da vri, a onda malo smese dodajte u posudu u kojoj ste umutili jaje. Mešajte, pa polako sipajte jaje u sos. Vodite računa da brzo radite jer jaje ne sme da se prekuva i pretvori u kajganu. Snažno promešajte, pa sklonite sa šporeta. U vreo fil dodajte smesu sa sirom (ostavite malo da pospete po vrhu). Lepo promešajte i kada se sir skroz otopi dodajte makarone. Posolite i sipajte smesu u vatrostalnu posudu. Pospite sirom koji ste odvojili sa strane i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR