Iseckajte glavicu crnog luka i propržite na malo ulja i srednjoj vatri. Iseckajte i praziluk pa i njega dodajte u tiganj. Iseckajte celer i koren peršuna, pa i njega prodinstajte sa ostatkom povrća za belu čorbu. Dobro promešajte, pa ubacite izrendanu šargarepu. Promešajte povrće, poklopite i ostavite da se dinsta oko 5 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte beli luk i zelenu čili papričicu, pa ih ubacite zajedno sa mlevenim mesom i dinstanim povrće. Ubacite so, biber i začinsku papriku po ukusu, promešajte, pa dinstajte još oko 10 minuta. Isecite krompire na kockice, ubacite ih u mleveno meso i povrće, pa prelijte sa vrelom vodom. Promešajte belu čorbu i kuvajte oko 15 minuta. U činiju ubacite jaje, pavlaku za kuvanje i brašno, dobro promešajte, pa dodajte u belu čorbu mešajući. Ostavite da se krčka oko 10 minuta. Iseckajte mirođiju, pa je dodajte kada bela čorba bude gotova. Promešajte i služite.
Glas javnosti/M01S