Priprema:
U posudi pomešajte rukom mlevenu govedinu i svinjetinu. Odvojte sredinu iz kriški hleba, rascepkajte je, pa u odvojenoj posudi prelijte sa mlekom. Usitnite 2 ljutike i 2 čena belog luka, pa pomešajte sa mesom. Izrendajte šargarepu, pečurke i tvrdi sir, pa dodajte u meso. Iscedite višak mleka iz hleba, pa dodajte u meso, a potom dodajte i jaja. Iseckajte i ubacite malo svežeg origana, peršuna iruzmarina. Ubacite 3 kašičice soli, crni biber, pa dobro sjedinite rukama meso, začine i povrće. Po prozirnoj foliji poređajte listove pančete, u dva reda koja se međusobno preklapaju, pa po njima rasporedite smesu sa mesom. Mocarelu isecite po dužini na 4 dela, pa je ubacite po sredini smese sa mesom i prekrijte tom smesom. Uz pomoć prozirne folije, prilepite pančetu. Koncem pričvrstite delove, pa ukrasite rolat ruzmarinom. Pecite na 180°C oko 45 minuta, zatim na 220°C još oko 15 minuta. Iseckajte ljutiku i čen belog luka, pa ga propržite na maslinovom ulju. U šerpu ubacite paradajz sos, kuvani paradajz, dobro promešajte, pa ubacite so, biber, bosiljak, origano, ponovo promešajte i sklonite sa vatre. Služite rolat uz sos kada se ohladi.
Glas javnosti/M01S