Glas Javnosti

GULAŠ KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ : Mađarski recept koji MORATE da probate!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Gulaš je super ideja za ručak, a najbolje je da ga poslužite sa pire krompirom ili taljateljama.

  • Sastojci:
  • 1,2 kg goveđeg mesa 
  • 2 crna luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice mlevenog kima 
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1 kašičica suvog lišća majorana
  • 1/2 kašičice osušenih listova timijana
  • 4 šolje pilećeg bujona 
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike balzamiko sirćeta


Priprema: 

Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR