Umesto njega dodajte sir, a preliv napravite od jogurta. Ništa lepše i ukusnije niste probali, a cela porodica će biti oduševljena.
Priprema:
Patlidžan isecite na kriške, pa ga poređajte na pleh obložen pek papirom i lepo nauljite i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Zatim u posudi pomešajte paradajz sos, maslinovo ulje i začine i premažite dno tepsije. Poređajte patlidžan i pospite mrvljenom fetom i rendanim tvrdim sirom. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (ostavite malo sira za posipanje). Poslednji red treba da bude paradajz sos. Napravite preliv tako što ćete umutite jaje i jogurt i dodajte slatku papriku. Sve lepo promešajte i dobijeni prelivsipajte preko musake.Pospite feta sirom i rendanim sirom koji ste ostavili sa strane i poređajte paradajz isečen na kolutove. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.
Glas javnosti/M01S