Glas Javnosti

DOMAĆI MAJONEZ ZBOG KOGA NE MORATE DA BROJITE KALORIJE : Recept koji ćete obožavati

Hrana
Autor: Glas javnosti

Domaći majonez i nije baš toliko jednostavan za pripremu koliko god delovao tako. Ako ne napravite neke stvari kako treba, velika je verovatnoća da neće uspeti.

Sastojke za majonez možete da stavite u blender, a možete da koristite i mikser ili žicu. To je vaš izbor, ali zato vodite računa kada dodajete ulje. Ako koristite maslinovo ulje, ekstra devičansko je obično previše jakog ukusa i neće se dobro povezati sa ostalim sastojcima. Koristite obično maslinovo ulje ili pola ekstra devičansko i pola obično ulje. Nerafinisana ulja sadrže monogliceride koji će rezultirati majonezom koji se brzo odvaja. Za pola ili celu šolju ulja dovoljno je jedno žumance i jedna kašika soka od limuna ili sirćeta. Ako koristite sirće, neka bude kvalitetno, a najbolje je belo vinsko sirće.


Takođe, bitno je da sastojci budu sobne temperature
, pa ih izvadite iz frižidera minimum pola sata pre nego što ćete početi sa pripremom. Još jedna bitna stvar je dodavanje soli. Nju uvek dodajte u žumanca sobne temerature kako biste izbeli zgrušavanje. Majonez nemojte da pravite po vrućini i vlažnom vremenu, jer ćeti biti previše mastan. 

Ako volite da eksperimentišete i ljubitelji ste aromatičnih namaza u majonez možete da dodate začinsko bilje ili začine.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR