Glas Javnosti

Da li ste probali zapečene ĆUFTE u BEŠAMEL SOSU - oduševićete ukućane!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Služite toplo.

Potrebno je:
Za cufte :

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje 
  • 2 kašike prezli
  • začini
  • 100 ml mleka
  • 1 kifla
  • ulje 

Za bešamel sos:

  • 100 g maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • začini

Za posipanje :

  • 150 g kačkavalja


Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U dublju posudu stavite mleveno meso pa naseckajte sitno seckan luk i jaje i izmešajte. Kiflu potopite u mleko pa ocedite i stavite u posudu sa mesom. Začinite pa dodajte prezle i dobro promešajte. Uzimajte po malo smese pa dlanovima oblikujte ćufte i pržite na zagrejanom ulju, sve dok ne porumene. Zagrejte maslac pa umešajte brašno i propržite. Prelijte vruće mleko pa začinite i zakuvajte dok ne dobijete gustinu. Ćufte poređajte u vatrostalnu posudu pa ih prelijte bešamel sosom. Zatim pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Glas javnosti/ A03S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR