Pasta će zaista dobiti ljubičastu boju zbog sastojaka koji su potrebni za pripremu, tačnije zbog ljubičastog kupusa.
Za ovo jelo vam je potrebno 250g ljubičastog kupusa, 1 glavica ljubičastog luka, 2 čena belog luka, 100g indijskog oraha, 250g paste po želji, 2 kašike limunovog soka, 200g šampinjona, 50g feta sira, maslinovo ulje, kora limuna, so, biber.
Ljubičasti i beli luk najpre izdinstajte na malo maslinovog ulja, a kada luk postane staklast, dodajte kupus iseckan na rebarca. Ulijte mlao vode, dodajte prstohvat soli i malo bibera, piše danas.rs.
Printscreen/Youtube
Sve zajedno poklopljeno krčkajte dok kupus ne omekša, pa prespite u blender. Onda u blender dodajte indijkse orahe koje ste prethodno kuvali desetak minuta, limunov sok i narendajte malo kore od limuna.
Kako bi se sve lepo sjedinilo, dodajte dve kutlače vode u kojoj ste skuvali pastu, pa sve izblendajte dok smesa ne postane glatka.
Šampinjone iseckajte i ispecite, a na kraju servirajte - sjedinite obarenu pastu i sos od blendera, pa kada servirate na tanjir, pospite pečenim šampinjonima, mrvljenim feta sirom i peršunom.
Prijatno!