Glas Javnosti

BEOGRAD TRAŽI JOŠ 205 KOMUNALNIH MILICAJACA: Polažu ispit i dobijaju SERTIFIKAT

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kandidat koji dobije sertifikat će moći da konuriše za radno mesto komunalnog miliconara

Grad Beograd je raspisao javni poziv za izbor 205 kandidata koji će proći obuku za obavljanje poslova komunalnog milicionara. Sa izabranim kandidatima Grad će sklopiti ugovor o stručnom osposobljavanju.

Nakon završene obuke kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara i dobijaju sertifikat, prenosi Nova ekonomija. 

Kandidat koji dobije sertifikat će moći da konuriše za radno mesto komunalnog miliconara.

Od ukupnog broja kandidata koji se primaju na obuku (205), Beograd traži:

  • 193 kandidata sa srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju,
  • 3 kandidata sa stečenim visokim obrazovanjem na osnovnim akademskim studijama u obimu od 180 ESPB bodova, odnosno osnovnim strukovnim studijama (studije koje traju tri godine),
  • 9 kandidata sa stečenim visokim obrazovanjem na osnovnim akademskim studijama u obimu od 240 ESPB bodova (master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu).

Grad Beograd je u više navrata objavljivao javne pozive za stručno osposobljavanje za poslove komunalnog milicionara.

U maju je raspisao konkurs za prijem 191 kandidata na obuku, u feburaru je javni poziv bio otvoren za obuku 217 kandidata, a krajem oktobra za 46 kandidata.

Koliko je popunjenih (a koliko planiranih radnih mesta)?

Broj sistematizovanih (planiranih) radnih mesta u Sekretarijatu za komunalnu miliciju porastao je sa 421 (koliko je bilo 2018. i 2019. godine) na 712 u prvoj polovini 2022. godine, pokazuju izveštaji o radu Gradske uprave Beograda.

U Sekretarijatu za komunalnu miliciju su u prvoj polovini 2022. (period od 1. januara do 30. juna) bila popunjena 503 radna mesta, dok je broj sistematizovanih radnih mesta iznosio 712.

U prvoj polovini 2020. godine u Sekretarijatu je bilo popunjeno 374 radnih mesta (od 421 sistematizovanih).

U 2018. godini u tom Sekretarijatu su bila popunjena 333 radna mesta (a sistematizovano 421 radno mesto).

Brojke o zaposlenima u Sekretarijatu obuhvataju, pored komunalnih milicionera i zaposlene na pravnim, administrativnim, analitičkim poslovima…

Sekretarijat za inspekciju, nadzor, i komunikaciju preuzeo je u oktobru od Sekretarijata za poslove komunalne milicije sve poslove, predmete, arhivu i zaposlene koji su na dan stupanja na snagu ove odluke radili na tim poslovima u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

Glas javnosti /E01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR