Materijal:
- Šišarke
- Eterično ulje po izboru (cimet, nana, karanfilić, ...)
- Plastična vrećica sa zatvaračem
- Posuda puna vode
- Pleh za pečenje
Prvo morate da očistite šišarke od prljavištine, krhotina i bubica. Šišarke stavite u posudu sa vodom pošto će šišarke da plutaju vi činiju preklopite npr; tanjirom i ostavite ih jedno sat vremena.
Zatim kad ih izvadite iz vode položite ih u pleh za pečenje koji ste obložili folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni otprilike 30 minuta. Tako će šišarke da se otvore, a i temperatura će da uništi eventualno preostale uljeze koji su preživeli potapanje u vodi.
Kada se šišarke ohlade stavite ih u plastične kesice i naprskajte u nju 30-tak kapi vaše omiljene kombinacije eteričnog ulja. Zapečatite vrećicu i dobro promućkajte. Ostavite vrećicu negde gde vam neće smetati barem nedelju dana, tako da sve šišarke upiju ulje. Što duže stoje u vrećici, jače će mirisati.