Glas Javnosti

NESTANAK MALE DANKE KOMENTARIŠE MILE NOVAKOVIĆ BIVŠI NAČELNIK UKP I POTVRĐUJE SUMNJE BOROJEVIĆA KAO I NAŠU INFORMACIJU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novaković kako kaže sumlja u objavljenu zvaničnu verziju slučaja otmice male Danke (2)

Kako je iz pouzdanih izvora Glas javnosti dobio nezvaničnu informaciju da je dete živo i zdravo, pojavila se i izjava Borojevića koji iznosi dosta nelogičnosti, kao što i bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Mile Novaković provlači kroz izjave dosta sumlje u zvanične informacije o nestanku Dake Ilić (2).

Mile Novaković, koji je ranije bio na čelu Uprave kriminalističke policije, izjavio je za medije da činjenica da se detaljno ispituju koraci svih članova porodice, uključujući i majku i oca koji je prošao poligrafsko testiranje, ne implicira automatski njihovu krivicu.

Ponovo se analiziraju njihove izjave, kao i sve okolnosti koje je Dankina majka navela prilikom prijave nestanka – tačno vreme kada se dogodilo, putevi kojima su se kretali pre nego što je dete nestalo i gde se majka nalazila nakon toga.

– Ova potraga traje od juče, a kada rezultata nema onda mora da se ide na ovo drugo, proširuje se istraga. Istražuje se to najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora da bude sumnja u roditelje ili nekog od članova porodice da su nešto uradili detetu, već se jednostavno tome pribeglo jer dete nije nađeno u terenskoj pretrazi – kaže Novaković.

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u rano popodne u prigradskom naselju Banjsko polje u blizini Bora. U toku noći i današnjeg dana za njom je kroz trnje, blato i šiblje tragalo više od 1.000 građana, volontera, policajaca, vatrogasaca i pripadnika Žandarmerije. Od majke je, prema najnovijim informacijama do kojih su došli mediji, uzet mobilni telefon i poslat na veštačenje.

– Pratiće se kakva je bila komunikacija (članova porodice) u poslednjem periodu, s kim su i kada razmenjivali poruke i pozive. Proveravaće se i nalozi na društvenim mrežama, mejl adrese, koje su sajtove posećivali… – kaže Novaković.

Okolnosti nestanka Danke Ilić otvaraju brojna pitanja:

Kako je devojčica koja tek u maju puni dve godine nestala tako brzo?

Ako jeste, kako je još brže umakla potrazi na stotine policajaca i spasilaca?

Da li postoji mogućnost da ju je neko namamio, odveo na prevaru, kidnapovao?

Treba još jednom istaći da ovaj pravac istrage ni na koji način ne znači da je bilo ko u širem okruženju porodice, komšije i prijatelja kriv za nestanak Danke. Naprotiv, njihovi privatni kontakti mogu da pomognu istrazi da se, na primer, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada niko ne sumnja.

– Sve to se radi kako bi se našao trag koji bi mogao da pomogne u pronalasku deteta. Posebno će se obratiti pažnja na to kakva poznanstva članovi porodice imaju u Srbiji i inostranstvu, istraživaće se putovanja… Mora da se ode u sitne detalje, jer sada se pokušava da se otkrije da li istraga vodi u drugom pravcu – kaže Novaković.

Istražitelji se fokusiraju na sitne detalje kako bi otkrili da li istraga vodi u nekom drugom pravcu, a sve u cilju pronalaska devojčice.

- Ne mogu da verujem da bi bilo moguće da neko otme tako malo dete, pogotovo u nekom zabačenom selu. Saznaće se već danas ili kroz nekoliko dana šta stoji iza toga. Dete od dve godine ne može tako lako da se udalji od kuće, oni (spasioci) su verovatno proverili ta kritična mesta, rupe, bunare i ostalo - kaže Novaković za "Blic".

Foto: printscreeen facebook

Podsetimo, devojčica Danka Ilić, stara samo dve godine, koja je prohodala, odaziva se na ime, ali slabo govori, nestala je juče u ranim prepodnevnim časovima. Nestanak deteta prijavili su roditelji, a oko 19 časova u Srbiji je prvi put upaljen tzv. Amber Alert odnosno sistem Pronađi me pa je svim građanima Srbije na mobilni telefon stigla poruka o nestanku devojčice.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR