Glas Javnosti

DRAMA U RUSIJI: Srušila se zgrada, ima mrtvih i nestalih (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Petospratnica delimično se srušila u centru grada Astrahana na jugu Rusije, javlja ruska državna novinska agencija. Na lice mesta stigle su službe Hitne pomoći.

Prema preliminarnim izveštajima, jedna žena je preminula, a nekoliko osoba se vodi kao nestalo.


Više od 200 stanovnika je evakuisano i za njih je uspostavljen privremeni smeštaj. Navodno, u zgradi su se srušila stepeništa broj tri i četiri. Pre urušavanja, Ministarstvu za vanredne situacije prijavljena je pukotina u zidu. Guverner Igor Babuškin potvrdio je da je žena koja je poginula u nesreći rođena 1939. godine i da je u toku potraga za još ljudi.





On je najavio uspostavljanje antikriznog centra i telefonske linije. Ukupno je evakuisano 213 ljudi, od kojih 37 dece. Informacije o povređenima se ažuriraju, saopštilo je ministarstvo. Otvorena su tri privremena smeštajna mesta u područnim školama, gde su stanovnicima obezbeđen topli obroci i voda.


Dve gradske bolnice pripremile su krevete za prijem povređenih. Na lice mesta stigao je regionalni tužilac Sergej Frost. Uzrok urušavanja još nije poznat, ali regionalne vlasti su isključile eksploziju gasa. Istražitelji rade na utvrđivanju uzroka urušavanja i u toku je krivični postupak. Prema dostupnim informacijama, zgrada je izgrađena 1962. godine.


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR