Glas Javnosti

TRAGEDIJA U KOVID BOLNICI! Izbio požar, broje se mrtvi (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dva pacijenta su poginula a medicinska sestra je povređena u požaru u kovid bolnici u Ploeštiju, u centralnom delu Rumunije, saopštili su danas zvaničnici.

Vatra, koja je brzo ugašena, zahvatila je jednu sobu, a 15 pacijenata koji su se lečili u krilu bolnice ugroženom požarom premešteno je u drugu boilnicu, prenosi Rojters.


„Dvoje pacijenata je izgubilo život, a 16 ih je premešteno u drugu bolnicu u Ploešti zbog dima kojeg je puno prizemlje bolnice, ali njihov životi nisu u opasnosti“, rekla je za agenciju Frans pres portparolka ISU Raluka Vasiloae.

Medicinska sestra, koja je zadobila opekotine po 40 posto tela, prebačena je u bolnicu u Bukureštu, precizirala je Vasiloae.

„Istraga bi trebalo da utvrdi uzrok požara“, rekao je ministar zdravlja Atila Čeke.

Ovo nije prvi požar sa smrtnim ishodom u rumunskim bolnicama ove godine, nakon što je u oktobru sedam osoba poginulo u jedinici intenzivne nege u bolnici u Konstanci na istoku zemlje, dok su u februaru u Bukureštu poginula četiri pacijenta. U novembru prošle godine 10 osoba je poginulo u požaru na intenzivnoj nezi u bolnici u gradu Pjatra Njamc.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR