Glas Javnosti

FAJZER U PANICI?! Radnica im dala otkaz a pre toga učinila nešto zbog čega ceo svet strepi

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija "Fajzer" tužila je svoju dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe poverljivih dokumenata, uključujući i neke u vezi sa vakcinom protiv COVID-19.

Naovdno, radnica se spremala da pređe na radno mesto u konkurenskoj firmi.

U tužbi podnesenoj u utorak federalnom sudu u San Dijegu, iz kompanije "Fajzer" su rekli da je Čun Ksjao Li prekršila ugovor o poverljivosti tako što je otpremila više od 12.000 datoteka bez dozvole na svoje lične naloge i uređaje sa svog laptopa koji joj je ustupila kompanija. Navodni materijali uključuju "priručnik“ od 24. septembra koji sadrži interne procene i preporuke o "Fizer-Biontek" vakcini protiv COVID-19, "Fajzerov" odnos sa svojim nemačkim partnerom za vakcinu, ali i prezentacije u vezi sa antitelima koja se javljaju u borbi protiv raka.

Iz "Fajzera" je rečeno da je Li, pomoćnica direktora za statistiku, više puta pokušavala da prikrije svoje tragove, čak je obezbedila i laptop "mamac“ da ga prevari da pomisli šta je uradila sa fajlovima.

"Li je obmanula Fajzer o tome šta je uzela od dokumenata, kako je to uzela, kada i zašto je to uradila i gde se ti fajlovi (a možda i drugi) mogu naći“, rečeno je iz kompanije proizvođača lekova iz Njujorka.

Iz "Fajezera" su rekli da Li daje ostavku nakon 15 godina rada u kompaniji i da izgleda da ima ponudu da se pridruži "Ksencor Inc.", kalifornijskoj kompaniji koja se bavi kliničkim stadijima koje se fokusiraju na tretmane raka i autoimunih bolesti.

Li nije komentarisala tužbu i navode o krađi poverljivih dokumenata, kao i o novom zaposlenju.

U nalogu izdatom kasno u utorak, američki okružni sudija Keti En Bensivengo privremeno je zabranila Li da koristi poslovne tajne kompanije "Fajzer" i rekla da advokati kompanije mogu da pregledaju naloge i uređaje na kojima ih je možda čuvala. Prvo ročište na sudu zakazano je za 9. decembar kako bi se razmotrila duža zabrana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR