Glas Javnosti

SJAJNA ANJA! Srpska plivačica osvojila srebro na EP u Kazanju

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Srpska plivačica, Anja Crevar osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Kazanju na trci 400 metara mešovitim stilom u malim bazenima

Srpkinja je štopericu zaustavila na 4:30,47. Bila je samo dve stotinke sporija od Turkinje Viktorije Guneš, dok je identičan rezultat kao i Anja imala Italijanka Sara Frančeski.

Bila je to izuzetno zanimljiva trka u kojoj je Anja praktično od samog starta bila na drugom mestu. Vodila je u prvih 250 metara Mađarica Žužana Jakaboš. Međutim, počela je da popušta na prsima,a iz drugog plana je došla Turkinja Guneš.

Anja je sve vreme imala odličan ritam u samom finišu i više snage od Turkinje, ali je Guneš ipak za dve stotinke uspela da sačuva najsjanije odličje. Srpskinja je ujedno i za više od tri sekunde popravila lični i državni rekord, koji je postavila na kontinetalnom šampionatu u Glazgovu 2019. godine kada je plivala 4:33,82.

Crevarovoj je ovo prva medalja u seniorskoj konkurenciji na najvećim takmičenjima. Kao juniorka je bila višestruka šampionka Evrope i vlasnica svetske bronze na 400 mešovito. Od nedavno je počela da radi sa Goran Grahovcem, trenerom „22. aprila“ iz Banjaluke

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR