Glas Javnosti

BRONZANI MIRONČIKOV KOD VUČIĆA: Čuće se srpska himna na Olimpijskim igrama u Parizu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Bokserskog saveza Srbije i bokserom Vladimirom Mirončikovom, koji je pod grbom Srbije osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu i čiji je uspeh vratio Srbiju na svetsku boksersku scenu.


Vučić je čestitao Mirončikovu i naglasio da je najbolji primer mladim talentovanim sportistima i budućim šampionima da se što više angažuju u ovom sportu, saopštila je pres služba predsenika Srbije.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo reči o upravo završenom Svetskom prvenstvu, kao i o narednim koracima za pokretanje Regionalne lige u cilju daljeg unapređenja kvaliteta klupskog boksa.

„Vladimir je pokazao srčanost i izuzetnu energiju u ringu, a ja mu još jednom čestitam na ovom sjajnom uspehu“, izjavio je Vučić.

Mirončikov se zahvalio na čestitkama i dodao da će svakog dana raditi na novim odličjima.

„Sada slavimo bronzu, već sledeće godine nadam se i zlato sa Evropskog prvenstva. Cilj mi je zlato sa Olimpijskih igara u Parizu 2024., pobedničko postolje i srpska himna,“ rekao je Mirončikov.

Vučić je čestitao i predstavnicima Bokserskog saveza Srbije "na izuzetno uspešnoj organizaciji Svetskog prvenstva, koje je bilo spektakularno i koje je okupilo neka od najvećih imena svetskog boksa".

Sagovornici su ocenili da je održavanje tog sportskog događaja umnogome doprinelo afirmaciji boksa u zemlji i regionu, što treba iskoristiti kako pozitivni zamah kako bi se nastavilo sa dodatnom promocijom te plemenite veštine, navedeno je u saopštenju.

Vučić je poručio da će država nastojati da što intenzivnije podrži promociju boksa u finansijskom i organizacionom aspektu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR