Glas Javnosti

PIJ, AKO SMEŠ: Meštanin Drmna doneo vodu iz seoskog vodovoda gradonačelniku Požarevca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meštanin sela Drmno, Dragan Milenković, prethodne nedelje doneo je u Gradsku upravu i predao gradonačelniku Saši Pavloviću uzorak vode koju meštani ovog sela koriste.

Boom93 je razgovarao sa Draganom Milenkovićem, a on je u izjavi pojasnio koji je cilj njegovog postupka.

„Meštani sela Drmno i Stari Kostolac nemaju pijaću vodu već duže vreme. Dok smo vodu dobijali iz Kostolca bila je donekle za piće, ali je bila puna krečnjaka. Zbog toga sam u Gradsku upravu doneo uzorak vode koju koriste meštani sela Drmno. Problem je što nijedan ugljenokop nema pijaću vodu. Drmska voda je puna gvožđa, a na našu inicijativu u selu su nedavno došli radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su ispumpavali vodu, ali nisu ništa uradili. Ja sam odavno obećao ljudima da ćemo tražiti da nam se omogući voda sa vodoizvorišta između Bradarca, Maljurevca i Kurjača. Iz Gradske uprave su mi rekli da vodu nosim na analizu u zavod za javno zdravlje, a ja ne želim da dajem 4.000 dinara, za nešto što je njihov posao“, navodi Milenković.

Gradonačelnik Saša Pavlović prema rečima sagovornika posle razgovora sa njim primio je vodu.

„Gradonačelnik je rekao da će filtrirati vodu, ali ne zna da ni to neće pomoći. Ja odavno upozoravam na ovaj problem. Ukoliko se voda na česmama u Drmnu ne pušta oko sat vremena, kada je opet pustite na česmu prvo krene voda koja je prepuna gvožđa“.

Milenković dodaje da se prošle nedelje mailom obratio predsedniku Skupštine, a da su se za to vreme pritisak vode i bistrina poboljšali, ali da voda i dalje nije za piće.

„Voda smrdi na gvožđe, ali oni taj smrad uništavaju hlorom. Ja sam gradonačelniku rekao da tražim u ime sela Drmno i Stari Kostolac da  se za ova dva sela izbuži bušotina u Kličevcu na parceli 1202, jer je prema njihovim rečima ta parcela u vlasništvu građana i kada je dobra za deponiju koju na tom mestu hoće da prave dobra je i za vodu. Dva sela pate za vodom“.



Kako dodaje ovom akcijom donošenja vode želeo je da gradskim vlastima pokaže da meštani sela Drmno nemaju pijaću vodu i da želi da nešto bude urađeno po tom pitanju kako bi građani što pre dobili pijaću vodu.

Milenković je predao i zahtev predsedniku Skupštine Grada Požarevca, u koji je Boom93 imao uvid, i zatražio da mu bude odobreno da prisustvuje narednoj sednici skupštine.

„Ja tražim da me puste da pričam pred skupštinom, zato sam i odneo vodu da se odbornicima pokaže kakvu vodu koristimo. da i njima pokažem da su meštani kako sela Drmno tako i Starog Kostolca uskraćeni za pijaću vodu. za sada sam ostao uskraćen za odgovor od predsednika Skupštine“, zaključio je Milenković.

Pokušali smo da se čujemo sa gradonačelnikom kako bismo saznali da li će nešto biti preduzeto povodom ovog slučaja, ali do objavljivanja ovog teksta nije odgovarao na naše pozive.

Podsetimo, nedavno je Boom 93 objavio video i fotografije koje su nam poslali meštani sela Drmno na kojima se vidi kakva je voda koju stanovnici ovog sela koriste.

Nakon ove naše objave, dobili smo podatke Zavoda za javno zdravlje u kojima se navodi da je prema analizama koje su rađene, u martu i aprilu 2023. godine su pokazali da je voda na vodoizvorištu Mlava Drmno bila higijenski ispravna i zdravstveno bezbedna.


Glas javnosti/

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR