Glas Javnosti

ZAEV DAO OSTAVKU, a onda doneo ČUDNU ODLUKU!

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM-a Zoran Zaev podneo je ostavku na funkciju, a onda je doneo odluku da je odloži do stabilizacije zemlje.

Kako javlja Plus info pozivajući se na izvore iz te stranke, jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU

Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su u utorak uveče doneli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine.

"Telma" navodi da će u vezi sa ostavkom Zaev sačekati subotu, nakon glasanja o poverenju Vladi, ali da je bio decidan u nameri da je deponuje. Zaev je ostavku na funkciju premijera i na mesto lidera SDSM najavio nakon loših rezultata vladajuće koalicije na lokalnim izborima 31. oktobra.

Nakon te najave, vladajuća koalicija je ocenila da se suštinski ništa neće menjati, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre. Pošt su objavljeni rezultati, opozicioni VMRO-DPMNE je, međutim, najavio formiranje nove parlamentarne većine, ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR