Glas Javnosti

IMENOVAN NOVI DIREKTOR BEOGRADSKE FILHARMONIJE: Evo ko je naslednik Ivana Tasovca!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Darko Krstić je novi direktor Beogradske filharmonije. On je bio doskorašnji sekretar ove ustanove, a ovu odluku donela je Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Naslednik nedavno preminulog Ivana Tasovca dugogodišnji je zaposleni u ovoj ustanovi, funkciju sekretara ponovo vrši od početka 2017. a pre toga je bio direktor filharmonije, za vreme ministarskog mandata Ivana Tasovca u Vladi Ivice Dačića.

Krstić je po zanimanju mašinski inženjer, a u Beogradsku filharmoniju došao ja je na samom početku svoje karijere 1993. godine, da bi od 2002. godine postao rukovodilac tehničke službe a od 2012. nalazio se na mestu sekretara.

Podsetimo, prethodni direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra ove godine, nakon što mu je pozlilo u porodično domu u Beogradu, bio je direktor ove ustanove u dva navrata od 2001- 2013. i od 2017. do smrti, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. A nedeljnik "Vreme" proglasio ga je za ličnost godine 2011. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR