Glas Javnosti

Haland ide u Real?!?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Erling Haland nikako da zaigra u punom sjaju. Povreda ga je odvojila od prepoznatljive uloge u Mančester sitiju, a taman kad je počeo pomalo da ulazi u igru s klupe stigla je neverovatna informacija - Norvežanin razmišlja o napuštanju redova aktuelnog evropskog prvaka!

Erling Haland bio je blizu osvajanja nagrade za najboljeg fudbalera sveta po izboru FIFA. Po mnogima - to je zaslužio! Međutim, imao je isti broj bodova kao Lionel Mesi, a nagrada je na kraju otišla u ruke Argentincu zbog glasova kapitena nacionalnih timova. I upravo ovaj splet okolnosti vrlo brzo bi mogao da donese senzacionalan transfer norveškog napadača.

Mančester siti je u leto 2022. godine za "smešnih" 60 miliona evra doveo Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund. Već u prvoj sezoni sjajni Norvežanin je udvostučio vrednost, a silni rekordi koje je oborio golovima, uz triplu krunu Mančester sitija, nisu bili dovoljni da Norvežanin postane najbolji igrač u izbioru FIFA.


Haland ne krije da, pored ekipnih, želi i individualne nagrade, pa kad je takva izostala posle onakve sezone sjajni igrač se zapitao - "kud plovi njegov brod". Zbog toga je, tvrdi španski As, 23-godišnji napadač odlučio da u narednom periodu promeni klub kako bi imao veće šanse da postane najbolji fudbaler na svetu, pa tako i da prestigne Lionela Mesija po FIFA trofejima i Zlatnim loptama. 

Isti izvor navodi da je Real Madrid prva opcija Halanda, tim pre što je Kilijan Mbape u "magli Madrida". A i ako Francuz ipak završi na Santjago Bernabeu, Real hoće ubitačan napadački tandem Mbape - Haland.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR