Glas Javnosti

Bivši as Junajteda završio sa karijerom

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Belgijski fudbaler Maruan Felaini objavio je da završava profesionalnu karijeru posle 18 godina i brojnih uspomena.

Felaini se prisetio nekih od uspomena i kaže da je vreme proletelo, te da se i dalje živo seća prvih treninga sa ocem, izbora u tim Standarda iz Liježa, prvog poziva za reprezentaciju.


„Proletelo je vreme! Kako je ovo bilo neverovatno putovanje. Zahvalan sam što sam igrao sport koji volim i to na najvišem nivou. Ponosan sam što sam predstavljao Standard, Everton, Mančester junajted i Šandong Taišan. Bila je čast što sam igrao za Belgiju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, Evropskom prvenstvu 2016. i Mundijalima 2014. i 2018. godine“, napisao je Felaini između ostalog.

Zahvalio se i navijačima koje je opisao kao najbolje na svetu, dodajući da ga je često gurala njihova podrška i strast.


Podsetio je i da bez pomoći porodice, trenera i saigrača ne bi uradio šta je uradio za skoro dve decenije fudbala. Tridesetšestogodišnji Felaini je poreklom iz Maroka, ali je rođen u Belgiji gde je počinjao kao dete sa fudbalom u Anderlehtu, Mons, Rojal Frank Boren i Šarlroa, pre nego što je otišao u Standard.


Odatle je 2008. otišao u Everton i ostao pet godina, posle čega je još šest godina do 2019. igrao za Mančester junajted. Za Belgiju je nastupao od 2007. do 2018. godine.

U karijeri je osvojio deset trofeja, pošto je sa Junajtedom osvajao Ligu Evrope i FA kup, zatim Liga kup i Superkup. Dvaput je bio prvak Belgije sa Standardom, jednom prvak Kine sa Šandongom, dva puta je osvajao Kup Kine i jednom je bio prvak Premijer lige do 21 godine.

Za Belgiju je odigrao 87 utakmica i dao je 18 golova, a dva su bila pogoci sa Mundijala. U Rusiji je sa Belgijom igrao polufinale turnira.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR