Glas Javnosti

Gde bi PARTIZAN i CRVENA ZVEZDA mogli još da kiksnu do kraja sezone?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Prvi deo sezone ulazi u samu završnicu, a posle prvog Partizanovog kiksa od početka superligaške sezone, trka za jesenju titulu postaje mnogo zanimljivija.

Partizan posle 16 odigranih kola ima 44 boda na vrhu tabele, šest bodova više, ali i utakmicu više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, pišu Sportske.net

Do kraja jesenjeg dela sezone ostalo je da se odigra još pet kola, s tim da Zvezda treba da odigra i odloženu utakmicu protiv Voždovca na Marakani.

Partizan već u sledećem kolu ima težak ispit na svom terenu protiv ekipe Vojvodine koja je proteklog vikenda prilično namučila Zvezdu u Novom Sadu, ali i koja je na startu sezone uspela da osvoji i bod na Marakani.

Potom crno-beli gostuju Voždovcu, a onda na svom terenu dočekuju ekipu Novog Pazara. U 20. kolu Partizan će igrati protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, a prvi deo sezone zatvoriće utakmicom protiv Kolubare na stadionu u Humskoj.

Zvezda će imati nešto teži raspored, pre svega zbog jednog gostovanja više. U sledećem kolu crveno-beli gostuju ekipi Mladosti u Lučanima, posle čega će dočekati subotički Spartak, a onda ih očekuje još jedno zahtevno gostovanje, ovoga puta protiv Napretka u Kruševcu. Poseban motiv Zvezda će imati protiv Radnika na Marakani, jer su im Surduličani jedini naneli poraz ove sezone u Super ligi, a u poslednjem jesenjem kolu Zvezda će gostovati TSC-u u Bačkoj Topoli. 

Stanje terena u predstojećem periodu bi takođe mogao da bude važan faktor, a već se pokazalo da pojedini tereni već počinju da liče na oranice. Još ako pre završetka prvog dela sezone počne i sneg, favoritima neće biti lako da uđu u nove serije pobeda. Takođe, i umor je prisutan, Zvezdu i Partizan očekuju još dva kola u evropskim takmičenjima, pa bi superligaši trebalo da slede primer Radnika ili Proletera koji u mečeve sa Zvezdom, odnosno Partizanom nisu ušli tek da ih odrade kao pripremu za neke njima važnije mečeve protiv slabijih rivala. Pokazalo se da ni Zvezda, ni Partizan nisu neranjivi i nepobedivi, sada je na njihovim narednim rivalima da to i potvrde još koji put.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR