Glas Javnosti

SRBIN KLANOVE U NEMAČKOJ GODINAMA SNABDEVAO ORUŽJEM: Kurir mu bio DEDA, pali prilikom primopredaje pušaka!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uhapšen Srbin (38) u Nemačkoj, godinama snabdevao krimi-klanove oružjem.

Srbin (38) uhapšen je u Frankfurtu zbog sumnje da je kriminalnim klanovima u Nemačkoj prodavao oružje.

- Nemačka policija je izvršila pretrese na području Hesena, a uhapsila je krijumčara oružja (38) iz Srbije i jednog od njegovih kurira (74) i to prilikom predaje pušaka - prenosi nemački Bild
Kako se dalje navodi, Srbin je od 2020. godine, pored pištolja i municije, u Nemačkoj  prodavao i "kalašnjikove".

- Ovim oružjem on je snabdevao kriminalne grupe, koje su ga dalje koristile za različita krivična dela - objašnjavaju izvori nemačkih medija.

Iz nemačkog Tužilaštva je saopšteno da je Srbin i njegov vremešni kurir "prodao  "kalašnjikov" grupama izvršilaca iz oblasti organizovanog kriminala u Nemačkoj". Istražitelji su do Srbina (38) došli zahvaljujući jednoj zapleni pištolja, koji je pronađen prilikom hapšenja pripadnika jedne kriminalne brande u Nemačkoj.

- Tajni agenti su mesecima radili i otkrili da su pripadnici tog klana i drugi pojedinci naručivali od Srbina oružje preko Skaj aplikacije - navode izvori nemačkih medija, dok je Viši javni tužilac Georg Ungefuk potvrdio:

- Polazna tačka istrage bili su nalazi iz kompleksa istraga kancelarije javnog tužioca u Frankfurtu na Majni protiv članova kriminalne grupe.

Policija je pratila vremešnog kurira i saznala za novu isporuku iz Slovenije.

- Odatle je 74-godišnjak ušao u Nemačku preko Austrije sa britanskim mitraljezom i izraelskom jurišnom puškom "Galil" - navodi se.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR