Glas Javnosti

Nenad Lazarević, Srbin iz Austrije osuđen na doživotnu robiju: Zaklao ženu pa je mrtvu spakovao u fioku kreveta!

Svet
Autor: Glas javnosti

Nenad Lazarević (26) iz Krušeljeva kod Žabara, osuđen je u ponedeljak na doživotnu robiju u Austriji jer je 20. marta, u Salcburgu, nožem ubio svoju suprugu Dajanu (22).

Kako navode lokalni mediji, Nenad je Dajanu brutalno ubio nakon što je u njenom telefonu otkrio poruke koje je razmenjivala s ljubavnikom, a mađu njenim stvarima našao je, navodno, i kondome koji nisu njegovi.

 Nenad je svoju suprugu svirepo ubio nožem i to u trenutku dok su u sobi pored bile njihove ćerke stare sedam meseci i tri godine!

Nakon što ju je ubio, pomahnitali Srbin je telo svoje supruge stavio u fioku kreveta i pozvao dadilju da se pobrine za njihovu decu, a on je otišao u policijsku stanicu i predao se.

Austrijski mediji prenose da je Nenad u ponedeljak doveden u sud u Salcburgu vezan lisicama, u pratnji dva policajca. Sudija je u obrazloženju presude istakao da su Dajana i on pre zločina bili u lošim odnosima i da je ona htela da ga ostavi.

- Optuženi je 20. marta došao u stan kod Dajane, hteo je da se pomire i nastave zajednički život. Ona je tada pristala da povuče zahtev za razvod koji je ranije podnela, ali je on iste večeri u njenom telefonu pronašao poruke koje je razmenjivala s drugim muškarcem. U porukama je pisalo da je ona nameravala čak i da se uda za tog muškarca nakon što se razvede od Nenada. Optuženi je potom u jednoj fioci u stanu našao kondome koji nisu pripadali njemu - rekao je sudija i dodao:

"Optuženi je u naletu besa pitao Dajanu zašto ga laže i zašto se pretvara da je sve normalno između njih, a onda mu je rekla da će zvati policiju i da im ćerke spavaju u susednoj sobi. Nenad je tada više puta udario Dajanu u lice, a ona ga je ujela za prst. On je zatim uzeo keramički nož iz fioke i ženu nekoliko puta isekao po vratu. Kada je Dejana pala, optuženi je uzeo drugi nož i njime tri puta ubo ženu u grudi, čime joj je naneo smrtonosne povrede".

Prema sudijinim rečima, on je potom telo stavio u fioku kreveta i očistio krv s noževa.

- Onda je pozvao dadilju da dođe i pričuva decu, lažući je da njegovoj ženi nije dobro i da mora da je odveze u bolnicu. Potom se odvezao do policijske stanice, gde je stajao nekoliko sati, a potom je odlučio da uđe unutra i sve prizna.

Inspektorima je do detalja priznao zločin i rekao da se kaje. Međutim, uprkos tome sudija ga je osudio na doživotnu robiju.

Nenadov branilac Mihael Hofer rekao je da presuda nije konačna i da će se žaliti na nju.

- Nenadov odnos sa Danijelom je bio veoma komplikovan. Njeni rođaci su od početka bili protiv njihovog braka. Dajanina porodica nije došla na večnanje, a posle su joj našli drugog muškarca. Sve je to dovelo do tenzija u braku - rekao je advokat.

S druge strane, Stefan Rider, advokat koji zastupa porodicu žrtve nije želeo da komentariše presudu, ali je dodao da je sud naložio da Nenad Dajaninim ćerkama i roditeljima mora da isplati 100.000 evra odštete.

- Mora da plati po 30.000 evra odštete dvema ćerkama koje sada žive kod babe i dete po majci. Takođe, Dajaninim roditeljima mora da isplati po 20.000 evra - rekao je on.

Pretio joj da će je "ubiti kao kokošku"

Kako su nakon zločina pričali prijatelji ubijene mlade majke, Nenad joj je stalno pretio da će je "ubiti kao kokošku".

Dajana je, prema saznanjima, početkom ove godine podnela zahtev za razvod braka od Nenada zbog višegodišnje torture koju je od njega trpela. U decembru prošle godine Nenad je nasrnuo i na nju i na njene roditelje i nakon toga, u februaru ove godine, sud u Salcburgu propisao mu je zabranu prilaska.

- Oni su ipak nastavili da se sastaju. Dajana je čak želela da povuče zahtev za razvod, ali su se tome protivili njeni roditelji. Kobne večeri oni su se sastali da bi mu ona to rekla, međutim sukobili su se i on je izbo nožem u vrat i grudi - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Samo mesec dana pre ubistva, njemu je bila izrečena zabrana prilaska Dejani.

On je u više navrata maltretirao svoju mladu suprugu od februara do decembra 2020. godine.

Tukao ju je i redovno gušio. U presudi iz februara navodi se da joj je više puta pretio ubistvom. Govorio joj je da će je zaklati, da nema problem da joj naudi i da je "ubije kao kokošku" - pišu austrijski mediji.

Oni ukazuju i da je nasilje koje je Danijela trpela otkriveno na porodičnoj proslavi 25. decembra 2020. godine.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR