Glas Javnosti

Ručak u restoranu je veliki izdatak za kućni budžet

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Cene toplih i hladnih predjela su više za 10 odsto, gotovih jela za 11,3 procenta a pečenja i jela po narudžbini za 11 odsto, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku

Ugostiteljske usluge u Srbiji poskupele su u odnosu na maj prošle godine za 10 odsto, pa je ručak u restoranima nešto veći izdatak za budžet.

"Hrana je poskupela za 11,4 procenta a u okviru nje najveće poskupljenje je zabeleženo kod salata - 14,2 odsto i hleba - 14 odsto. Cene toplih i hladnih predjela su više za 10 odsto, gotovih jela za 11,3 procenta a pečenja i jela po narudžbini za 11 odsto", saopštio je Republički zavod za statistiku.


Cene alkoholnih pića su povećane za 12,9 odsto a bezalkoholnih za 13,4 procenta. Najmanje poskupljenje je registrovano kod prenoćišta i iznosilo je 0,3 odsto.

"Ukupno poskupljenje ugostiteljskih usluga u Vojvodini bilo je manje nego na republičkom nivou - 6,3 odsto, pri čemu je hrana poskupela za 6,2 procenta, alkoholna pića za 7,5 a bezalkoholna za 7,1 odsto. I u Vojvodini su najmanje poskupela prenoćišta ali je taj procenat ipak bio veći od republičkog i iznosio je 3,9", navode u RZS.

Glas javnosti /R02S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR