Glas Javnosti

Hrvatski ugostitelj pretukao konobara iz Srbije: "Niko te neće naći”

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Vest o fizičkom napadu lopudskog ugostitelja na svog zaposlenog, državljanina Srbije, odjeknula je daleko jer je napadač od ranije dobro poznat policiji.

Početkom nedelje uhapšen je zbog sumnje da je radniku razbio nos i pretio da će da ga ubije.

Sukob je eskalirao, pa su pretučenom muškarcu u pomoć priskočili policajci koji su uhapsili napadača, a u pretrazi njegove kuće i ugostiteljskog objekta pronađena je manja količina droge, tačnije nešto hašiša i indijska konoplja, što je rezultovalo podnošenjem krivične prijave.

 

Iz Policijske uprave su potvrdili kako je u ponedeljak popodne došlo do verbalnog i fizičkog sukoba 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg konobara, državljanina Srbije, zbog nesuglasica oko posla. Obojica aktera bili su pod uticajem alkohola, a državljanin Srbije prekršajno je kažnjen prema Zakonu o strancima, jer nije imao regulisane dozvole za boravak i rad i zbog kršenja javnog reda i mira.

Ugostitelj napadač, I. G, svojevremeno zamenik predsednika Mesnog odbora Lopud, kojem je određen istražni zatvor u do 30 dana, Lopuđanima je dobro poznat po ranijim ispadima. Jedan od njih je i napad na policajca tokom policijske intervencije, zbog čega se na dubrovačkom Opštinskom sudu protiv njega vodi sudski postupak.

Prema podacima iz Državnog tužilaštva, ugostitelj je već pravosnažno osuđivan što, kako se navodi u obrazloženju rešenja o istražnom zatvoru, ukazuje na njegovu „izrazitu upornost i visoki nivo kriminalne volje u činjenju krivičnih dela“.

Najnoviji incident dogodio se na popularnoj plaži Šunj, gde je spomenuti napadač ugostitelj, a tamo drži i kafić. Upravo ga je tu 28. avgusta oko 17 sati zaposleni M. M. pitao kad će da mu isplati platu i dati obećani obrok. Ničim izazvan, I. G. je na to državljanina Srbije zgrabio za košulju, povukao prema sebi i snažno udario glavom o glavu.

Usled siline udarca, konobar je pao na zemlju, gde ga je, dok je još ležao, napadač više puta udario šakama po glavi i nogama po telu.

Dalju eskalaciju sukoba sprečili su gosti kafića, ali svađa nije bila završena. Kad se konobar podigao sa zemlje ljutiti gazda ponovo ga je udario pesnicom u glavu i oborio na pod te više puta izudarao rukama i nogama.


U daljnjem iskaljivanju besa I. G. su smirili gosti iz lokala na Šunju. Nakon ponovljenog napada, koji je kod konobara rezultirao prelomom nosa, okrvavljeni državljanin Srbije se pridigao, ali poslodavac nije odustao, pa mu je ljutito zapretio da će ga ubiti „i zakopati na Šunju! Niko te neće naći“, piše "Jutarnji list".

Meštani su još uvek u šoku nakon tog događaja, a kazali su kako je počinilac imao problema i sa divljom gradnjom na plaži, ali i neplaćanjem poreza. Svojevremeno je kažnjen i zbog skidanja službenog pečata a svog objekta.

Takođe su se požalili i na to da u jeku sezone I. G. često rano ujutro stvara buku vožnjom dostavnih vozila s robom za svoj kafić.


Glas javnosti/J01H

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR