Glas Javnosti

DODIK: Predložićemo najmanje pet zakona kojim će Republika Srpska vratiti prava koja su joj oduzeta!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsednik SNSD Milorad Dodik naveo je da će predložiti najmanje pet zakona kojim će Republika Srpska vratiti prava koja su joj oduzeta.

Dodik je izjavio da su predstavnici vladajuće koalicije na sastanku odlučili da u utorak upute predlog za održavanje posebne sednice Narodne skupštine i da se na dnevni red uvrsti informacija vezana za nadležnosti koje su prenesene na državu.

„Prvi je raspolaganje vojnom imovinom, a regulasaćemo i pravosuđe“, rekao je Dodik na konferencije za novinare, prenosi RTRS.

Istakao je da će se, između ostalog, razmatrati i informacija o prenosu nadležnosti.

„Osnovno je da će se razmatrati informacija o prenosu nadležnosti koje se odnose na odbranu, indirektne poreze, kao i visoki sudski i tužilački savet. Dogovarali smo se ko će biti predlagači i ostajemo pri svemu što smo planirali ranije, a rok da se predloži normativa je šest meseci“, kazao je Dodik.

On se osvrnuo i na izjavu specijalnog predstavnika Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji je posle njihovog sastanka rekao da je Dodik spreman da razmisli o odustajanju od predlaganja zakona.

„Rekao sam mu da idemo sa tom informacijom i da ćemo dati rok od šest meseci da se to uredi kako treba“, istakao je Dodik i naglasio da je vladajuća koalicija jedinstvena.

Predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će posebna sednica o prenosu nadležnosti biti održana u najskorije vreme, ukoliko sutra dođe zahtev. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR