Glas Javnosti

UŽIVO! PROTEST: ODBRANIMO JASENOVAČKE ŽRTVE OD REVIZIONIZMA – smeniti revizioniste, usvojiti Rezoluciju o genocidu u NDH! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glas javnosti uživo prati protestnu šetnju za odbranu Svetih novomučenika Jasenovačkih, koja se održava u centru Beograda.

Protestna šetnja se, kako su najavili organizatori, održava na Dan svetih novomučenika Jasenovačkih, 13. septembra, sa simboličnim početkom u 11:55 časova ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, odakle će se krenuti do Narodne skupštine, a potom do zgrade Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Svakoj od ovih institucija biće predati zahtevi protesta, a predviđeno je i obraćanje predstavnika organizatora okupljenim građanima.

Na protestu protiv revizionizma istorijskih činjenica o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u toku Drugog svetskog rata biće data podrška usvajanju „Rezolucije o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH 1941-1945“ koju je 2021. godine podnela najstarija narodna poslanica i preživela devojčica ustaškog logora Jasenovac Smilja Tišma, i biće predati zahtevi da se smene direktor Dejan Ristić i predsednik UO Muzeja genocida episkop Jovan Ćulibrk, koji tendenciozno umanjuju broj srpskih žrtava u logoru Jasenovac i uopšte u NDH, naveli su organizatori protesta.

Protestni skup organizuje Društvo srpskih domaćina sa nacionalnim organizacijama: udruženja Krajišnika, Udruženje građana Jadovno 1941. iz Banjaluke i istoimeno udruženje iz Beograda, Rodoljubivi sabor, Pokret srpske sabornosti, Udruženje Ko nam truje decu, Udruženje Stara Bežanija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR