Glas Javnosti

ASVEL NOVA ZVEZDINA RECKA! Hit Evrolige pao u Pioniru: Na redu derbi sa Partizanom (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel sa 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22 u hali "Aleksandar Nikolić" u okviru 9. runde Evrolige.

Imala je ekipa Dejana Radonjića uspone i padove na ovom susretu, ali zahvaljujući sjajnom pozitivnom momentu u poslednjem kvartalu, održali su rivala dovoljno daleko da ne bude šokantnog poraza posle +17. Veoma bitna pobeda, kako za sezonu u Evroligi, tako i zbog činjenice da ih u nedelju očekuje derbi sa Partizanom.

Sa veoma dobrom energijom, Crvena zvezda je otvorila duel, a od prvih osam poena, čak šest bili su delo Nikole Kalinića koji je pronalazio lepa rešenja pod košem rivala. Odbrana je bila vrlo dobra, poteškće je pravio Mustafa Fal, ali mnogo značajniju ulogu imao je Džons. Staloženo je igrao tim Dejana Radonjića i uz agresivnu defanzivu, trojku Ivanovića i poenima Ognjena Kuzmića, dođu na pristojnu razliku od 16:7. Završeno je euforično, kao što je i počelo. Ostin Holins je odradio odličan posao u odbrani, a onda istrčao kontranapad i poentirao posle alej-apa za jefnocifren broj primljenih poena u prvom kvartalu.

Malo košarke se igralo u drugoj četvrtini. Bilo je dosta prekida, što je pogodovalo Asvelu budući da su uspeli da utišaju ton tribina i spuste energiju. Serijom od 10:2, došli su blizu svog rivala, a onda su Marko Simonović i Nikola Kalinić sa dve vezane trojke vratili stvari na svoje mesto. Pritom je bilo i nekoliko diskutabilnih odluka sudija kada su u pitanju greške u koracima gostujućeg tima. Pravila je Crvena zvezda greške u napadu, birala loša rešenja, a Asvel se probudio i bez šuta za tri došao do samo jednog poena zaostatka na kraju prvog poluvremena. Šutnuli su samo tri puta van linije 6.75 m i pogodili jedanput!

Nikola Kalinić je ponovo bio pokretač crveno-belih, pogađao je iz nekih suludih situacija, što je doprinosilo novom građenju atmosfere. 

A potom – eksplozija! Fantastična serija od 10:0 Crvene zvezde, trojke Dobrića i Kalinića i ponovo solidna prednost. Ipak, u poslednja tri minuta, svega pet poena i to na konto Asvela. Čudna je ovo utakmica bila, pa je Crvena zvezda ušla u novu seriju i ponovo je to bila injekcija energije u vene svih u dvorani. Zakucavanje Ostina Holinsa i trojka Marka Simonovića doneli su najveću prednost za domaćina na meču. Bilo je +12!

Ubrzo je bilo i +15, kada je Nikola Ivanović vezao dve trojke i pobeda je bila na vidiku. Za veoma kratko vreme je ušao u ritam nakon pauze zbog koronavirusa. Uz neke nepotrebne reakcije, poput Kalinićevog nesportskog faula, Asvel je došao na 10 poena zaostatka. Upspeo je francuski sastav da unese malo panike u redove Zvezde sa serijom od 11:0. Tada je šansu dobio Volters sa klupe, nije blistao ove večeri, ali je preuzeo odgovornost i hladnokrvno prekinuo niz rivala karakterističnim polaganjem, prenosi Sportske.net. 

Nikola Kalinić bio je najefikasniji u redovima beogradskog tima sa 22 poena, a njegov imenjak Ivanović upisao je 14 i oni su bili jedini dvocifreni. U Asvelu se istakao Eli Okobo sa 16 poena, a Kris Džons je dodao dva manje.

Crvena zvezda je došla do skora od četiri pobede i pet poraza, dok je Asvel na 6-3.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR