Glas Javnosti

POZNATO KAKO ĆE BITI JOKIĆ KAŽNJEN: Moris i Batler moraće da zavuku ruku u džep

Košarka
Autor: Glas javnosti

Sukob koji je prodrmao NBA ligu dobio je i zvanični epilog. Kako je poznato, Jokić je odgovorio na Morisov pokušaj da povredi srpskog centra i nasrnuo je na njega ramenom, da bi Amerikanac završio na parketu.

Čitav incident praćen je tokom čitavog dana u američkim medijima, ali i u domaćim, te i na društvenim mrežama.

Nikola Jokić, košarkaš Denvera, propustiće samo jednu utakmicu zbog patosiranja Markifa Morisa u meču sa Majamija.

Jokić će propustiti samo utakmicu protiv Indijane, dok će Markif Moris i Džimi Batler morati da zavuku ruku u džep.

Moris će platiti 50.000 dolara jer je pokrenuo sukob provokatorskim i nesportskim faulom, a Džimi Batler će se odreći 30.000 dolara jer je pozivao na tuču i inicirao dalji sukob.

Samom Jokiću je progledano kroz prste jer osim guranja Morisa nije ništa uradio, nije želeo da pokreće dalji sukob, samo se vratio na klupu i sve je protumačeno kao reakcija na riskantan faul koji je mogao čak i da ga povredi.

Trener košarkaša Denver Nagetsa Majk Meloun smatra da je Nikola Jokić morao da se iskontroliše u toku incidenta sa Markifom Morisem prošle večeri kada su obojica igrača isključena.

Trener Nagetsa Majk Meloun kazao je da Jokić mora da se suzdrži od provokacija bez obzira na to kakvog su vida one.

"Nadam se da je Moris dobro. Očigledno, Nikola je reagovao jer je to bio grub faul Markifa. Razumem i odakle je Nikola, ali on mora malo više da kontroliše svoje emocije u ovakvim situacijama", bile su reči Majka Melouna.

Uz to, strateg franšize iz Kolorada ocenio je reči Nikole Jokića kao pozitivne nakon duela kada je centar iz Sombora istakao kako nije morao tako da reaguje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR