Glas Javnosti

SRBIJA SE U LISABONU BORI ZA PRVO MESTO! Stojković: Najvažnija utakmica i veliki izazov za naš tim!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je će njegova ekipa u Lisabon ići na pobedu i prvo mesto u grupi protiv Portugala, u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Stojković je rekao da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Katara. 

"Prvi deo utakmice protekao je kako smo i želeli, u ritmu koji je bio zadovoljavaući, ali ne preterano agresivan. Uspeli smo da otvorimo utakmicu pred kraj prvog dela meča. Drugo poluvreme je bilo bolje, bilo je šansi i golova, jedna dobra trening predstava", rekao je Stojković posle utakmice za Sport klub.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Katar sa 4:0, u prijateljskoj utakmici u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Stojković je izveo kombinovani tim sastavljen od igrača koji su do sada imali malu minutažu, a u drugom poluvremenu uveo je, između ostalih, Dušana Tadića i Sergeja Milinković-Savića. 

"Trudim se da odluke koje donosim budu dobre za tim, mislim da ni danas nisam pogrešio, videli ste sve ovo na terenu kako se odvija, kako idu zamene. Mislim da je dovoljna minutaža za sve koji su igrali i koji su ušli, potpuno zadovoljavajuće", naveo je selektor.

Srbija će igrati u nedelju od 20.45 u Lisabonu protiv Portugala, odlučujuću utakmicu u poslednjem kolu kvalifikacija.

"Na kraju smo brzih i kratkih kvalifikacija, počeli smo u martu, a završavamo u nedelju. Znali smo 99 odsto da će utakmica u Lisabonu odlučivati za prvo mesto. Ponosan sam na naš tim koji je u ovim utakmicama uspeo da pokaže kvalitet i što je najvažnije da ostanemo u borbi za prvo mesto. Najvažnija i teška utakmica, jedan veliki izazov za naš tim", rekao je Stojković.

Upitan da li ostaje pri stavu da Srbija ide da pobedi u Lisabonu, Stojković je odgovorio:

"Pa ja mislim da mi ne znamo drugačije, bar ja ne znam. Biće otvorena utakmica, pokušaćemo da nastavimo da igramo dobro i ostvarimo rezultat koji će nam biti potreban da budemo prvi. Najvažnije je da se Srbija bori za prvo mesto, ne za drugo, ne za treće, već za prvo", rekao je Stojković.

Na tabeli Grupe A Srbija Srbija je prva sa 17 bodova, bodom više i utakmicom više od Portugala. Portugal će večeras u Dablinu igrati protiv Irske.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR