Glas Javnosti

ZAVRŠEN 172. VEČITI DERBI: Rezultat nerešen, navijači gledali četiri gola i veliku borbu igrača

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pravi fudbalski spektakl je viđen ovog podneva na Marakani

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su odigrali jedan veoma dobar, savršen večiti derbi, gde nije bilo pobednika na Marakani - 2:2! Moglo bi se reći da je zbog svojevrsne predstave i publika uživala u svemu viđenom ovog popodneva na najvećem srpskom stadionu. Zvezda je povela preko Uroša Spajića, izjednačio je Mateus Saldanja, gol za vođstvo crno-belih je bio delo Alda Kalulua, dok je Šerif Endiaje postavio konačan rezultat.


Ulog na ovom meču je bio ogroman, Partizan je lider na tabeli, a Crvena zvezda je ekipa koja je na svom prepunom stadionu dočekala najvećeg rivala. Kada se pogleda situacija, sve je ukazivalo na spektakl, što se i dogodilo posle dugo vremena na jednom derbiju.

Napadački fudbal, evropski, pritisak na obe strane i dosta dobrih prilika. Zvezda je bila ta koja je imala primat u prvih 45 minuta, pritiskala je i napadala sa svih strana, omašili su i tri ogromna zicer u prvih 15-ak minuta.

Partizan nije imao toliko prilika, imali su jednu u tih prvih 15-ak minuta, posle čega je nastavila Zvezda. Viđe nje jedan gol, onda i drugi, a drugo poluvreme je donelo i totalno drugačiju utakmicu.

Na kraju, obe ekipe su morale da podele plen, podelili su bodove, a, teško je proceniti i da li je to realno stanje ovog meča. Ipak, to je fudbal.


Već se od početka meča moglo naslutiti u kom će smeru ići i kako će sve izgledati, pošto je Marakana bila skoro puna! To se videlo još na samom startu kada je zbog bakljada i prekinuta utakmica već u prvom minutu, ali, to je naslutilo samo velike prilike.

Ogromnu priliku je imala Zvezda već u 4. minutu, Šerif Endiaje se našao oči u oči sa golmanom Partizana, šutirao je, Jovanović je odbranio, ali je onda sudija podigao i zastavicu koja signalizira nedozovljenu poziciju.

Međutim, odmah tri minuta kasnije je viđena još jedna, čak i veća šansa. Mirko Ivanić je probio po strani, uputio je centaršut po zemlji, Marko Stamenić je šutirao slabijom levom nogom i lopta je otišla pored gola u ovom slučaju.

Tada je usledilo nešto mirniji period, ali je trajao svega sedam minuta. Partizan je imao priliku, kada je Natho centrirao, Svetozar Marković je bio najviši u skoku, a odbranio je Omri Glazer!


Nije trebalo ni Zvezdi dugo za novu priliku, igrao se 16. minut, kada je Bukari promašio šut sa tri metra, bila je ovo ogromna prilika, ali, i on je šutirao pored gola. Potom je opet usledilo nešto mirnije poluvreme, iako su Grobari gađali Gelora Kangu topovskim udarima dok je hteo da izvede korner.

Novi peh se desio u 30. minutu meča, Aleksandar Dragović je morao da izađe van terena.

Igrao se 38. minu meča, kada je Zvezda pogodila staivu. Mirko Ivanić je probio, šutirao je, a lopta se odbila od Svetozara Markovića u stativu. Do golova se čekalo sve do smiraja prvog poluvremena. Prvo je nakon kornera Uroš Spajić postigao gol u 44. minutu, iskoristio je gužvu i poslao loptu u mrežu.

Poradovala se Zvezda, ali je to sve trajalo samo tri minuta.


Odmah je potom Saldanja postigao gol, Goh je centrirao, krenuo je na tu loptu Kalulu, ali je Glazer odbranio. Lopta se potom odbila do Saldanje, a ovom nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

Drugo poluvreme je krenulo veoma dinamično, Bibars Natho je na samom startu imao ogromnu priliku. Goh ga je lepo izbacio, on je ostao sam, šutirao je, ali je Spajić uspeo da izblokira ovaj udarac i tako spasi svog golmana.

Međutim, samo nekoliko trenutaka nije bilo spasa. Goh je lepo izbacio jednog fudbalera, onda i još jednog. Poslao je loptu ka Zahidu, ovaj je prosledio do Kalulua, a Aldo Kalulu je rutinski savladao Omrija Glazera u ovoj situaciji i tako doneo vođstvo - 2:1.

Usledilo je ogromno zatišje u večitom derbiju, tačnije. imala je Zvezda priliku u 55. minutu. Odlična prilika, ali, Bojan Kovačević je uspeo da sapsi savladanog Jovanovića. Štoper Partizana se našao na liniji i spasio je čiast gol.


Potom je stvarno usledilo zatišje, ništa se nije dešavalo, sve do 67. minuta. Hvang je centrirao posle kornera, a Šerif Endiaje je odlično skočio i savladao je Jovanovića - 2:2.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR