petak 26. jul 2013.
RSS

Šta to nama Srbima radi Amerika!

Slično malom piletu koje u crtanom filmu uzvikuje „nepravda“, tako i mi Srbi, koji nismo prodali „veru za večeru“ možemo da uzviknemo „nepravda“, u najnovijoj epizodi u kojoj Miroslav Lajčak proganja naš narod! Posle sramotne antisrpske uloge u Crnoj Gori, on sada svojim merama pokušava da utopi Republiku Srpsku u nekakvu unitarnu BiH, da ponovo dođe do nadglasavanja muslimana i Hrvata protiv Srba. Odgovor na taj bezobrazluk je: puna podrška Dodiku, Ivaniću, Špiriću, ostalom rukovodstvu Republike Srpske.

Nepravda koju nam nanosi međunarodna zajednica u liku pomenutog Lajčaka, slično Ahtisariju zbog otimanja Kosmeta, uz Haški tribunal - na kojem se, kao u „prokletoj avliji“ - tako olako izriču presude Srbima na 40 ili 35 godina, a Naseru Oriću, koji je do lakata okrvavio ruke, dodeljuju dve godine!? Neverovatno, ali istinito - retke“presude“ muslimanima ili ponekom Hrvatu, uveravaju nas da je i to međunarodno telo stvoreno isključivo zarad satanizacije Srba.

Što se tiče Amerike: pitam se kako je moguće da se godinama interesi Vašingtona i Srbije ne poklapaju, pa kad na osnovu proste logike odbacimo teorije zavere, dolazimo do zaključka da je antisrpska politika na Balkanu kompenzacija za antimuslimansku politiku Vašingtona na Bliskom istoku.
Pošto nam se tako istorija, kao učiteljica života, ponavlja - u našem narodu opet postoje nedoumice o tome „kom se carstvu prikloniti“. Američkom - ne vredi.