petak 26. jul 2013.
RSS

Teško muškarcima

Smučilo mi se više da slušam i gledam Vesnu Stanojević koja priča o sigurnim kućama i traži da se i iz budžeta izdvoji novac za iste. Mislim da su ugroženiji muškarci od žena koje dobro umeju da se brane. Postoji razno nasilje, fizičko i psihičko koje je još gore. Pogledajte smrtnost muškaraca i žena. Sve same udovice, a muškarci na onom svetu. Nisu svi odapeli od lepog života pored svojih dobrih ženica. Da odete na druženja penzionera, pa da vidite sve same žene kako podvriskuju i skaču, ne znam ko bi njih mogao zlostavljati.

Toliko ima prečih stvari za koje treba da se izdvoji iz budžeta i da se normalno nagrade radnici u sudstvu, gde je plata do 20.000 dinara, da se otvore domovi za stare i da cena bude pristupačna i za niže penzije i niz drugih stvari. Stvarno ugrožene žene i ne dolaze u sigurne kuće, već one kao što je njihova predstavnica. Čast izuzecima, a mislim da ih je malo.

Mnogo se priča o tim sigurnim kućama kao da su svi drugi problemi rešeni, a da ima manje drugih problema manje bi bilo potrebe za sigurnim kućama.

Problemi se rešavaju kao što se i kuća gradi - od temelja, a ne od krova.