petak 26. jul 2013.
RSS

Uz pomoć NATO Amerika opkoljava Rusiju

Pozivajući Srbiju da se odrekne Kosova i Metohije zarad lepše budućnosti u EU, SAD su pokazale da vode politiku EU. Odnosno, da države EU vode američku politiku. Sa istom dozom lisičije iskrenosti pozivaju i Rusiju za pregovarački sto, ne bi li Rusi zbog svog dobra prihvatili razmeštanje anti raketnog štita u zemljama koje se slučajno graniče sa Rusijom i nezavisnost Kosova i Metohije.

Čista je slučajnost je i to što iranske ili rakete eventualno ispaljene iz Severne Koreje ne mogu dobaciti ni do polovine puta potrebnog da bi pogodile ciljeve u SAD, ali ruske i te kako mogu. Dok su za pregovaračkim stolom u istom stilu fer-pleja i iskrenosti, udaraju u cevanice svog sagovornika, organizovanjem demonstracija u Moskvi (dobar je za to Gari Kasparov), uklanjanjem spomenika palim ruskim borcima u Estoniji, izazivanjem krize u Ukrajini, a sada su i Britance uveli u igru. Opet za dobrobit Rusije, Amerikanci su zemljama učlanjenim u NATO opkolili Rusiju. Samo im još Srbija nedostaje.

Generalna proba srpske poslušnosti održana je 4. jula kada su pod dirigentskom palicom Majkla Polta, za tu priliku ujedinjeni i postrojeni srpski političari saslušali, a neki možda i otpevali američku himnu.
Pošto promena u ruskom stavu nema ni po jednom pitanju, Amerikanci se sada uzdaju u faktor vreme jer sledeće godine Putinu ističe mandat, pa se nadaju da će na njegovo mesto doći neko ko je podobniji za saradnju.

Iz Pandorine kutije koju su Amerikanci otvorili svojim pokušajem da pokore svet, sada duvaju vetrovi hladnog rata, ali ruski medved ih mnogo bolje podnosi od američkog orla lešinara i pilića iz njegovog jata.
Za utehu Amerikancima, postoji nešto u čemu su daleko nadmašili Ruse. Zid koji su podigli prema Meksiku (4.000 km) mnogo je duži od berlinskog (45 km).