petak 26. jul 2013.
RSS

Alisa u Srbiji, zemlji čuda!

Alisa u Srbiji, zemlji čuda

Alisa nije više mala devojčica koja se zajedno sa decom čudi u nekoj zamišljenoj zemlji čuda. Odrasla je, srećno udata, ima četvoro dece i piše drugi deo svoje priče o zemlji čuda, ovog puta o Srbiji ali sada za odrasle. Očekuje se da će se knjiga u Srbiji pojaviti na tržištu u maju ove godine. Zašto je Alisa izabrala baš taj mesec za završetak svoje nove knjige, nije teško pogoditi. Oni koji su imali uvida u već završene delove knjige tvrde da će novo Alisino delo čuda pročitati svi građani Srbije sa biračkih spiskova, čak i oni nepismeni.

Knjiga će imati oko 1.000 stranica, štampana na najskupljoj hartiji, u of set tehnici, bogato ilustrovana snimcima iz skrivenih kamera i u kožnom povezu. Podnaslov knjige je „Da li ste znali?," poput naslova rubrike u „Politikinom zabavniku". Imaće će onoliko poglavlja koliko ima kupnih besmislica u Srbiji danas. Po žanru knjiga je višestrana, višeslojna i zabavno-poučna.

Od već završenih poglavlja navodimo samo neka. „Da li ste znali kako su se srpski tajkuni preko noći u sred belog dana obogatili". Sa proverenom informacijom ko im je pomogao, uz koju proviziju. Zatim precizne cifre o parama kojim su srpski tajkuni uzvraćali usluge. Jedno poglavlje glasi: „Koliko su srpski ministri, predsednici odbora i agencija zaradili mimo plate za vreme svog mukotrpnog rodoljubivog rada sa podatkom da direktor vladine agencije za pravilnu ishranu puževa kao i guverner Narodne banke ima dvostruko veću platu od predsednika Republike.

Zatim poglavlja o tome ko je sve i koliko provizije dobio od privatizacije odnosno rasprodaje srpskih preduzeća, kako su uništene srpske banke, ko je od srpskih političara na humanitarnom američkom spisku donacija. U ovom poglavlju navedene su sve dolarske donacije i dan isporuke i u kojoj kafani kao u slučaju srpskog haškog generala. Posebno će biti uzbudljivo pročitati ko je i zašto naredio rušenje tvrđave Zemunaca.

Uzbudljivo je i neverovatno poglavlje u kome se objašnjava kako je moguće da Crnogorci zauzimaju najvažnija rukovodeća mesta u Srbiji sa podatkom da Srbin u Crnoj Gori ne može da bude ni vođa ekipe za čišćenje podgoričkih i drugih crnogorskih ulica. Tu je i „Neverovatni slučaj političkog stručnjaka, šarlatan sa gitarom, „Srpskog Minhauzena." Zanimljivo je i uzbudljivo i poglavlje o srpskim patriotima koji su se zalagali da se u Srbiji organizuje gledanje američke takoreći glumice i manekenke i takoreće filmske radnice Anđe o Srbima profesionalnim ubicama i silovateljima muslimanskih devojaka. Itd. dalje, sve dalje a sve bliže ka otkrivanju tajni koje svi u Srbiji znaju u principu ali ne znaju konkretno, tj. pojedinačno.

Štamparska industrija će stati na noge ili na glavu. Štampari će raditi u tri smene i subotom i nedeljom ali i u dane sa crvenim slovima u crkvenom kalendaru. Knjiga će se prodavala na kioscima po proizvodnoj ceni, tj. poludžabe.
I sad zamislite kakva će pometnja nastati u predizbornoj kampanji. Iz otvorene Pandorine kutije pokulja će Cunami jer će svi „imentovani" progovorili u stilu „ A što gospođa Alisa piše o meni a ne piše koliko je ukrao Pera, Mika ili Laza?" Ili, „A što ne navedete koliko su humantirane pomoći iz Amerike dobili, ovi, oni i tamo neki."

Partijske centrale će danonoćno zasedati tražeći u svojim redovima nove kandidate za poslanike, ministre, predsednike upravnih odbora, agencija fondova i kancelarija, čija imena nisu pomenuta u knjizi. Pisci novih partijskih programa će radili u tri smene i takmičiće se koja će partija u programu da biračima obeća više radnih meta, veće plate, koja će partija privući više stranih investicija u propalu srpsku privredu, uključujući i garantovani zgoditak na lutriji, pečeno prase na ražnju. Neizabrane sudije će se vratiti na posao a broj sudija će biti udesetostručen da bi se mogle procesuirati hiljade tužbi koje če podneti pomenuti rodoljubi u knjizi zbog duševnog bola koja im je Alisina knjiga nanela.

Hajde, bre lepa gospođo Alisa, završavaj već tu knjigu čuda! Izbori tek što nisu zakazani!

PS. Jedna važna moguća nezgoda ili pitanje: kako će na ovu Alisinu knjigu reagovati javni tužilac. Šta ako mu neko šapne da je knjiga smišljena da podrije demokratiju u Srbiji? Dakle antidržavna i antisrpska.