petak 26. jul 2013.
RSS

Pisma čitalaca

NATO - vojna mafija

 

 Tako je ovih dana ocenio bivši (i sadašnji duhovni) lider Kubanske revolucije u penziji Fidel Kastro.
Ali nam nije Kastro otvorio oči da shvatimo i osetimo na svojoj koži da je NATO vojna mafija. Pardon. Govorim u množini, a treba da kažem „ogromna većina nas običnih građana Srbije to shvata“ jer ima pojedinačnih dobro plaćenih političara koji tvrde da je NATO "kolo milosrdnih sestara". Ali, nije zagonetka zašto zagovornici tog mafijaškog "kola" tako govore, već zašto misle da je ovaj srpski narod mentalno zaostao ili otupeo, a u pamćenju totalno zaboravan da ne zna da je NATO i više nego vojna mafija. Jer za mafije ima leka - policija. Za NATO još nema sile koja će mu staviti lisice na ruke.

Istorija će crnim slovima zapisati:
„Državu južnoslovenskih naroda je razbio NATO. Uz pomoć američkih penzionisanih generala proustaški Hrvati su ostvarili Pavelićev san za „konačnim rešenjem srpskog pitanja u Hrvatskoj“. NATO je bombardovao Srbiju i Srbe u Bosni. NATO je oteo Srbiji Kosmet. NATO je porobio narode Iraka i opljačkao Irak. NATO je okupirao Avganistan i vodio borbu protiv avganistanskog naroda. NATO je svim silama nastojao da razbije, sruši Rusiju da bi prigrabio njene resurse i oslobodio se straha od ruskog atomskog oružja.

NATO je zaokružio krug oko Rusije i oko Srbije koja ga prepoznaje kao vojnu mafiju. NATO je nastojao da mu se i Srbija pridruži u pohodu na Rusiju. Srbija na to nikada nije pristala, na tu idiotsku glupost nasilnika, američke vojne mafije. Zapadna Evropa je, radi očuvanja svojih nekada takođe imperijalnih, a danas privilegovanih interesa, stupila u savez sa novom imperijom - Sjedinjenim Američkim Državama koje su osnovale NATO. To je mračna stranica civilizovane Zapadne Evrope.

NATO ucenjuje Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji. „Ili ćete priznati okupaciju Kosmeta, ili nema ništa od ulaska u EU“. „Uslov za članstvo u Evropskoj uniji je članstvo u NATO-u.“ Sve se to ne kaže zvanično, ali se vrlo jasno podrazumeva. I tu se sad postavlja nezgodno pitanje.
Dobro, Srbija treba da se učlani u Evropsku uniju. Ali ako je Evropska unija glavni, nerazdvojni saveznik NATO-a, kakav će status Srbije biti u Uniji? Da li naši političari sanjaju da ćemo ulaskom u Evropsku uniju Srbija preobratiti Uniju i osloboditi je gvozdene ruke NATO mafije? Evropska unija nam šalje spisak od hiljadu uslova za pristup Uniji. Može li Srbija da postavi samo jedan uslov: da se kao članica Unije neće povinovati odlukama nametnutim od strane NATO-a?

Sada NATO proširuje svoju strategiju - na celu zemljinu kuglu. NATO političari i generali su u školi bili odsutni sa časova istorije. Zato i ne znaju zašto su sve imperije i pretendenti na osvajanje sveta propali. Imperijalna strategija je otvoreno nasrnula na male, vojno nejake narode. Ali, kako li samo zamišljaju da će da okupiraju Kinu, Indiju i Rusiju? Zar ne primećuju da se Kinezi spremaju za posetu svemiru. Kineski i ruski sateliti nadgledaju šta se radi na zemlji. Zasada samo nadgledaju.

Po mom mišljenju javna glasila bi trebalo da bojkotuju političare koji se zalažu za pristupanje Srbije NATO-u, odnosno njihovo mišljenje da Srbija treba da pristupi mafiji. Dovoljno je da s vremena na vreme samo obavesti javnost jednom uopštenom rečenicom da taj i taj političar i dalje zastupa mišljenje da Srbija treba da pristupi NATO. Tek toliko da glasači znaju s kim imaju posla. Nema nikakve potrebe davati im besplatno medicinski prostor za propagandu NATO mafije. I da se izbegne nerviranje našeg javnog mnjenja zbog vređanja zdravog razuma.
Zagovornicima NATO mafije će uvek biti slobodni talasi „Radio Slobodne Evrope“ - njihovom matičnom mediju.