petak 26. jul 2013.
RSS

Pisma čitalaca

„Veliko spremanje“ naše kuće

Sedamnaestog februara 2008. godine Amerika i njeni sateliti su nam i formalno oteli Kosmet, uprkos protivljenju većine stanovništva naše planete. Time je 17. februar 2008. godine postao datum - međaš u istoriji međunarodnih odnosa, datum kada je u svetu nasilje zamenilo princip saradnje, diktatura principe nedovoljno ostvarene demokratije, samovolja poništila pravo.

Paket mera naše vlade sadrži, kako je najavljeno, aktivnosti koje će sprovoditi državni organi. Organizovaće se protestni mitinzi širom zemlje, ispisivati protestni napisi u štampi, neki će možda nositi i crni flor na reveru i sl. Međutim, te mere su jednosmerne, okrenute samo prema spasavanju Kosmeta i predstavljaju samo manji deo ogromnog posla koji nam predstoji u borbi za Kosmet. Nije dovoljno samo protestovati i uzvraćati Americi i Zapadu kontramerama. Bitno je da se mi oslobodimo svega lažnog, nemoralnog i štetnog što su nam rukovodstva zapadnih država nametnula. Oko ovakvog nacionalnog „Velikog spremanja“ sve političke partije moraju da se ujedine. Proameričke, izdajničke liliputanske partije će nestati. U Evropsku uniju da uđemo uspravni i samosvojni, a ne kao porobljena država. Srbija u Evropskoj uniji, ovakvoj kakva je danas, trebalo bi da bude podsticaj za stvaranje istinski demokratskog i ravnopravnog udruživanja evropskih naroda.

Nema nijednog segmenta našeg društva koji bi smeo izostati iz preispitivanja i dovođenja u saglasnost sa izmenjenim pravilima međunarodnih odnosa i novog položaja Srbije i sveta, a radi obezbeđenja nacionalnog interesa Srbije. U ovom napisu su telegrafski samo nabrojane neke od tih oblasti, bez rangiranja po značaju.

Na prvom mestu kao uslov za „Veliko spremanje“ moramo se osloboditi korumpiranih političara pod stranim uticajem i kriminalaca. Međunarodnu državnu i političku saradnju sa Zapadom valjalo bi uskladiti racionalnim programom borbe za povratak Kosmeta u granice Srbije. Izvan toga, međunarodnu saradnju sa zapadom bilo bi razumno razvijati isključivo na stručnom nivou u svim oblastima za koje smo zainteresovani. U tom okviru, tu saradnju kao i usavršavanje naših studenata i naučnika proširiti na zemlje van američkog bloka zemalja.

TV i radio stanice u Srbiji ne mogu zastupati interese Amerike i zapadne Evrope. U umetnosti, književnosti, muzici, slikarstvu i dr. prihvatati iz inostranstva, pogotovo sa zapada, samo istinske umetničke vrednosti, a odstraniti šund koji nam je nametnut, između ostalog i u filmskim programima televizije i u muzici...

Društvene nauke u Srbiji moraju da objasne lažnu demokratiju američkog i zapadnoevropskog tipa. Istorijske školske udžbenike osloboditi zabluda. U školama i na univerzitetima u programe, od prvog razreda osnovne škole do univerzitetske diplome, u svim godinama, ugraditi posebno poglavlje u kome će se prikazati istorija Kosmeta kao kolevke srpstva i dela Srbije.

Moraju se preispitati nazivi ulica i trgova koja nose strana imena i ostaviti samo ona koja nas podsećaju na istinske prijatelje Srbije. Kao primer: čime nas je zadužio američki predsednik Džon Kenedi da ima svoju ulicu u Beogradu, a znamo čime nas je zadužio ruski predsednik Vladimir Putin. Svako srpsko selo na Kosmetu da ima svoju ulicu u gradovima Srbije, jer su Srbi na Kosovu danas najveći srpski heroji.

Uporedo sa merama vlade, valja organizovati niz dodatnih aktivnosti na pomoći Srbima na Kosmetu. Među najvažnije mere bi bile pomoć naroda iz matice Srbije u organizovanju povratka izbeglih Srba na Kosmet. Svako selo i grad na Kosmetu u kome Srbi čine većinu, da ima svog direktnog zaštitnika, grad u matici Srbije, koji će pomagati pobratimljenu srpsku opštinu na Kosmetu. Takve direktne odnose da uspostave i razne društvene, sportske, stručne i druge organizacije i institucije. Biblioteke širom Srbije bi mogle da izdvoje određeni kontingent iz svog knjižnog fonda za školske biblioteke u srpskim školama na Kosmetu.

Za svaku državu koja će odbiti da prizna šiptarsko-američko-NATO kvazidržavu, u Novom Beogradu u Parku prijateljstva, zasaditi drvo prijateljstva. „Srbijašume“ bi mogla da organizuje omladinske brigade uz učešće dobrovoljaca mladih iz drugih zemalja na pošumljavanju Srbije. A za podsećanje na Srbe na Kosmetu, celine novih šuma da nose imena srpskih sela i gradova na Kosmet.

Za ostvarenje ovog projekta vlada bi trebalo da oformi Odbor za izradu projekta u kome bi uzeli učešća i predstavnici Srpske akademije nauka i odgovarajući instituti. Posebni vladin organ bi se starao za njegovu realizaciju.

Ovaj projekat bi značio rad na obnovi međunarodnog prava i uspostavljanja ravnopravnih demokratskih odnosa među državama. Služio bi i kao podsticaj drugim zemljama da se angažuju u uspostavljanju novog pravednog međunarodnog poretka i za oslobađanje Organizacije ujedinjenih nacija od dominacije Amerike i njenih satelita.

Neodgovoran odnos prema životinjama

Crni talas članaka koji su se iznenada pojavili u velikom broju novina i kojima se za najveću pošast civilizacije proglašavaju psi jasno ukazuju da je grad krenuo da „uzvraća udarac“ društvima za zaštitu životinja koja su iznela činjenice o tome kako se sprovodi Strategija za rešavanje problema pasa lutalica. Ovim putem se optužuju društva kako nedovoljno rade na udomljavanju životinja i edukaciji, pri čemu se zaboravlja da je uzrok problema neodgovoran odnos prema životinjama i njihovo napuštanje. Dok gradska inspekcija kažnjava vlasnike pasa zato što nisu stavili korpu neagresivnom i pitomom psu, dotle se toleriše i ne sankcioniše izbacivanje životinja koje i jeste osnovni uzrok pojave pasa lutalica. Tužno je što sve ima prizvuk srednjovekovnih suđenja životinjama, dok čovek koji je iste pripitomio još pre 12.000 godina i otrgao iz prirode sada kao razumno biće odbija da preuzme odgovornost. Direktori škola koji nisu u stanju da obezbede školska dvorišta iako to moraju i mogu da učine elegantno prebacuju krivicu i podrivaju masovnu histeriju umesto da poprave ograde, zabrane dovođenje i hranjenje pasa u dvorištima koja redovno treba čistiti od otpadaka hrane. Cela situacija je posledica ozbiljne zamene teza, sistematskog neprihvatanja odgovornosti i zatvaranja očiju pred uzrokom, a to je čovekov neodgovorni i bahati odnos prema životinjama, a samim tim i prema ljudima. 

Rusija će zaustaviti mašineriju smrti

Mediji ne spominju kako to da smo Ustavom iz 1975. godine samo u Srbiji imali dve autonomije, a Srbi su živeli u pet republika avnojske Jugoslavije, gde su doživeli etničko čišćenje! Znači, SAD je smetala Srbija, i dok se ne svede na beogradski pašaluk pre balkanskih ratova, ni oni ni EU se neće smiriti! To Rusija vrlo dobro zna!...Oni kao da im kažu: ‘’Mi vas samo gledamo i pratimo: šta ćete nam reći na kraju vaše šarade, kada se u svetu stvori još trista takvih država?’’... Kako može neko da nudi pristupanje EU, uz ispunjavanje određenih uslova, a šalje svoje trupe i civilne upravljačke strukture na Kosovo da bi ga otcepilo od Srbije, jer snage NATO sa tog prostora SAD povlači u Avganistan i Irak... Možda i u Iran, Siriju!?...Znači, EU, postaje neprijatelj islamskog sveta, nosilac globalističke politike hegemonizma i globalizma, jer ne bi američki presednik Džordž Buš predložio za taj prostor tri biliona dolara za vojsku, a u budžetu ima deficit 680 milijardi dolara?... Što pada dinar, što imamo dilere na ulici, što sada ‘’ganjamo’’ neku fudbalsku mafiju, to je trik određenih snaga u Srbiji, da nas medijski približe onim godinama kada je to stvarno na ulicama bilo, a mafija je u vrhu same vlasti, koja je, bar za ovaj režim, još nedodirljiva?... Kada se promeni vlast, isplivaće vani kao ribe iz mutne vode!

Poznato je SAD i EU, šta su danas Rusija, Kina, Indija?... Ako je Rusija zaustavila jednog Hitlera, zaustaviće i 17. i 10. marta EU I SAD, gde mogu oni koliko hoće i kada hoće da priznaju ‘’nezavisno Kosovo’’, donose razne rezolucije i deklaracije, ali Kosovo nikada neće biti nezavisno! To kaže Srbija jer njeno ogromno iskustvo u tome se zaboravlja u Evropi, Balkanu!

Nažalost, tu lažnu nadu će najviše platiti stanovnici Kosmeta, kao i ekonomija EU?... Ali tada će sve biti kasno, jer je SAD ušla u tu recesionu šemu!...Pitaćemo za par godina republikance i demokrate kako će iz nje izaći, kao i Koraća iz LDP-a koji se nada da baš on, u novim izborima, i njegovi istomišljenici, jovanovićevci, biti ministri u srpskoj vladi?...To se nikada, neće dogoditi?...

Samo, na kraju se pitam, gde će se skrasiti Agim Čeku, Tači i kompanija, kada sve karte moćnih budu stavljene na okrugli sto?...Niko ih više neće spomenuti, ali račun svom narodu, koga su godinama uništavali i zavaravali, moraju položiti! No, šta li će tada moćnici EU reći Srbiji, ili Srbi koji se pre spavanja u istu kunu i krste?...

Šiptari razoružavali Italijane

Za vreme nemačke okupacije Kosmeta 1941/44. godine, Italijani i šiptarska policija održavali su red na Kosmetu.

U tom vremenu živeo sam u Prizrenu, i mada sam bio dete, veoma se dobro sećam tih događaja, a posebno Italijana, koji su prema nama, deci, bili veoma ljubazni, i uvek su nam davali čokolade.

Međutim, došla je 1943. godine i Italija je kapitulirala. Tada se dogodilo da je nemačka vojska, uz pomoć šiptarske policije (obučene u italijanskim uniformama) masovno razoružavala Italijane, i trpala ih veoma grubo u zatvore.

Mi, deca, sećajući se dobročinstva italijanskih vojnika, brali smo voće i nosili im u zatvore.

Sada, kada smo doživeli da nam Amerika oduzima Kosmet, i daje ga Šiptarima koji ničim dobrim nisu zadužili svet, Italija se oglasila i priznaje nezavisnost Kosmeta. Da li je svemu ovome potreban neki komentar?