petak 26. jul 2013.
RSS

Pisma čitalaca

Neka se Amerika pita zašto

Izjava Danijela Frida, pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja da će status Kosova i Metohije biti rešen van Saveta bezbednosti, još jedno je besomučno američko nasilje nad Srbijom, pravdom, međunarodnim pravom, Poveljom UN i Rezolucijom 1244.

Da bi prikrio nasilničku, pravno užasavajuću nameru svoje administracije istovremeno je izrekao još jednu evidentnu obmanu i neistinu okrivivši za to Rusiju. Koliko samo cinizma, zlobe i neistine leži u Fridmanovim rečima da je Rusija u SB blokirala svaku rezoluciju kojom bi se rešio status Kosova i Metohije.

A prava istina je da će Rusija podržati svaku rezoluciju koja počiva na kompromisu Albanaca i Srba, međunarodnom pravu. Povelji UN i postojećoj Rezoluciji SB 1244. U suprotnom, blokiraće svaku nezakonitu nameru Amerike.

Ovakvim američkim obmanama ne treba se mnogo čuditi posle onih neviđenih laži i propagande koje su prethodile bespravnom 78-dnevnom besomučnom i varvarskom bombardovanju naše zemlje. Neviđeno licemerje iskazuje g. Frid tobožnjom brigom za Srbiju, jer gori od želje (kada joj otmu Kosovo i Metohiju) da krene napred u svoju budućnost. Takav napredak prepustimo Fridovoj Americi, naravno bez Teksasa u svom sastavu.

Taj demagog obmanjuje i sebe i druge kada izražava brigu na zaštiti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Kolika je i kakva ta američka briga, valjda je vidljiva i svakom slepcu proterali su preko 200.000 Srba iz pokrajine, etnički je očistili, pod njihovom „zaštitom“ ubijeno je i kidnapovano 2.5000 srpskih mučenika, a „obezbedili“ su takve uslove za povratak da se do sada vratilo svega 5-6 odsto prognanih Srba.

Mi se svemu tome i ne čudimo, jer onima koji su nas bombardovali, ubijali i prognali nije na kraj pameti da nas vrate na naša ognjišta.

Isto kao što nam je jasno da su sve to radili zbog svojih interesa koji se danas poklapaju sa albanskim. A sutra, vreme će ubrzo pokazati.

A to se već vidi iz Aneksa 11 Ahtisarijevog (američkog) plana za Kosmet u kome su NATO snage stavljene iznad kosovskih institucija. Šta to znači uskoro će videti i sami Albanci. Biće to marionetska država u kojoj će uvek „zadnja“ biti američkih gospodara.

Koliko su usrećili i druge narode gde su ognjem i mačem uvezli američku demokratiju, svet uveliko već zna i oseća. Isto onako kao što zna da su mnoge njihove ambasade u svetu umesto cvećem i travnjacima okružene i „ukrašene“ betonskim gromadama i bodljikavom žicom.