logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Mladić poginuo u sudaru motora i automobila

BEOGRAD - Jedna osoba je poginula sinoć u saobraćajnoj nesreći u naselju Altina u Zemunu, dok je nešto kasnije u sudaru kombija i putničkog automobila na Zrenjaninskom putu povređeno 10 osoba, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Hitna pomoć je u 21.33 sati primila poziv da se dogodila saobraćajna nesreća u ulici Pavla Vuisića u kojoj je poginuo mladić, rekla je dr Macura.

U saobraćajnoj nesreći u Altini poginuo je 18-godišnji vozač motora i nije bilo drugih žrtava, odnosno povređenih osoba, potvrđeno je Tanjugu u Upravi saobraćajne policije, a nesreća se dogodila, kako prenose mediji, usled sudara motocikla i jednog vozila.

Nesreća se, kako je prenela RTS, dogodila kada je motociklista, zaobilazeći autobus, udario u vozilo, koje mu je, parkirajući se, preprečilo putanju.

Hitna pomoć je u 23.43 časova dobila poziv o udesu na Zrenjaninskom putu posle skretanja za Borču u kome je lakše povređeno 10 osoba - devet odraslih i jedno dete, koji su prebačeni u Urgentni centar, rekla je dr Macura.

Sinoć u 20.05 je upućen poziv da je na uglu ulica Mihajla Pupina i Goce Delčeva vozač motocikla lakše povredio dvoje dece koji su prebačeni u Institut za majku i dete.

U 21.52 upućen je poziv da se dogodilo prevrtanje automobila na Ibarskoj magistrali i jedna osoba je prebačena u Urgentni centar, a u 23.13 da je u Glavnoj ulici u Zemunu povređen biciklista, koji je sa ozledom glave prebačen u Urgentni centar.

U protekla 24 časa obavljene su 243 intervencije od kojih 79 na javnom mestu, a noćas 107 od kojih su 22 bile na javnom mestu i tokom noći su se najviše javljale osobe sa hipertenzijom.

Juče u 14.19 upućen je poziv o sudaru dva autobusa na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kotež u kome su lakše povređene četiri osobe i one su prebačene u Urgentni centar.

Dr Macura je savetovala starijim osobama, hroničnim bolesnicima da izbegavaju najtopliji deo dana, da se što češće odmaraju, terapiju i kontrolu krvnog pritiska, podsetivši na neophodnost adekvatnog oblačenja i opreza u saobraćaju.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-28-04-2010/mladic-poginuo-u-sudaru-motora-i-automobila