logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Tadić u Moskvi na proslavi Dana pobede

MOSKVA - Proslavi 65. godišnjice pobede nad fašizmom, 9. maja u Moskvi, prisustvovaće i predsednik Srbije Boris Tadić, izjavio je šef uprave za poslove predsednika Rusije Vladimir Kožin.

Proslavi će prisustvovati i lideri Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Francuske, Nemačke, Slovačke, Češke, Letonije, Estonije i Italije. Kako je dodao Kožin na konferenciji za novinare u Moskvi, na obeležavanju 65. godišnjice pobede nad fašizmom u Moskvi će biti i predsednici Vijetnama, Izraela, Kine, Mongolije, kao i generalni sekretar Saveta Evrope.

Prema njegovim rečima, lideri Ukrajine i Belorusije neće prisustvovati svečanostima, jer će one biti održane i u tim zemljama. Lideri SAD i premijer Velike Britanije, takođe, neće doći zbog izbora. Kožin je naveo da konačan spisak lidera još nije zatvoren. Pomoćnik ruskog predsednika Sergej Prihotko ranije je izjavio da Kremlj za Dan pobede očekuje sve strane goste, osim predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija. "Njegovo prisustvo ovde bilo bi neumesno", rekao je Prihotko novinarima.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-28-04-2010/tadic-u-moskvi-na-proslavi-dana-pobede