logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Rubin širi vinograde

KRUŠEVAC - Radnici kruševačkog "Rubina" početkom narednog meseca počeće sadnju vinove loze na zakupljenom zemljištu Hektari u paraćinskom naselju Karađorđevo brdo.

Površina za sadnju na više od 20 hektara je spremna i tu će se naći obojena sorta frankovka. Moguće je da budu zastupljene još neke sorte, saopštila je danas kruševačka fabrika pića.

- Prošle jeseni vreme je bilo dobro pa smo od ukupno 209 hektara polovinu pripremili za sadnju - rekao je savetnik direktora Rubina Miroslav Jovanović i dodao da je završetak sadnje na svih 209 hektara planiran za 2012. godinu.

Jovanović je naveo da je ovogodišnja investicija na obrađenim hektarima oko 350.000 evra od ukupno planirana tri miliona. Prva berba se u "Rubinu" očekuje 2015. odnosno 2016. godine, a uz vinograd će biće izgrađeno i ekonomsko dvorište u koje će biti uloženo dodatnih 100.000 evra. Po završetku radova na paraćinskoj plantaži, ona će biti najveća u posedu kruševačke fabrike pića, a sa ćuprijskom od 180 hektara, "Rubin" će imati 400 hektara pod vinovom lozom u ovom delu Pomoravlja.

 


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/drustvo/glas-javnosti-28-04-2010/rubin-siri-vinograde